ADANA (AA) - Adana'da sulama kanalında boğulan 9 yaşındaki çocuğun "ellerini tutunduğu yerden ayırdığını" itiraf eden tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "tasarlayarak öldürme" suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanık A.S'nin katılımı için tutuklu bulunduğu Kahramanmaraş Türkoğlu 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) bağlantısı kurulamadı. Duruşmada tanıklar ve taraf avukatları ise hazır bulundu.

Mahkemede ilk olarak olay günü İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli personellerin tanık sıfatıyla beyanı alındı.

10. Tanker Üs Komutanlığının uçak nizamiyesi giriş kapısında güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirten tanık , olayın olduğu sulama kanalının nizamiyeye yakın olduğunu söyledi.

Olayı görmediğini belirten , "Olay mahalline yakın olan 7013 numaralı gözetleme kulesidir. Bu kule benim çalıştığım yere yaklaşık bir kilometre uzaklıktadır. O kuledeki nöbetçi askerin bu olayı görüp görmediğini bilmiyorum. Güvenlik Tabur Komutanlığına, o gün o kulede kimin nöbet tuttuysa bu husus sorulabilir. Bildiklerim bundan ibarettir." ifadesini kullandı.

Anne Songül Kılıç da sanıktan şikayetçi olduğunu yineleyerek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısı ise sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosya kapsamındaki deliller dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi yönünde mütalaasını sundu.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına, 10. Tanker Üs Komutanlığı Güvenlik Tabur Komutanlığına müzekkere yazılarak olay günü 7013 numaralı kulede nöbet tutan askerlerin tanık olarak dinlenilmesine, olaya ilişkin ihbar ya da bilgilendirme görüşmelerinin olup olmadığının araştırılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde 22 Haziran'da ailesinin kaybolduğunu bildirdiği 9 yaşındaki Berat Coşan Göl için polis ekiplerince sulama kanalında arama çalışması başlatılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri, kaybolan Berat Coşan Göl'ün cesedini Yenidoğan Mahallesi'ndeki sulama kanalında bulmuştu.