İzmir'deki deprem sonrası 12 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı ise 522'ye yükseldi. 17 binada arama kurtarma çalışması sürüyor.
 

İzmir depremi ölü yaralı var mı araştırılıyor. Bugün yaşanan İzmir depremi son dakika gelişmesinin ardından vatandaşlar İzmir’deki son durumu araştırıyor. İzmir'deki deprem sonrası AFAD ölü ve yaralı sayısıyla ilgili son bilgileri paylaştı.


12 CAN KAYBI, 522 YARALI
AFAD'dan da yapılan açıklamada "(İzmir'deki deprem) SAKOM'dan alınan ilk bilgilere göre 1'i boğulma sonucunda olmak üzere toplam 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. 17 binada arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri yer aldı.

Bakan Murat Kurum, "Şu an için 17 enkazımız var ve enkaz altında vatandaşlarımız var. 12 vatandaşımız hayatını kaybetti, 522 yaralı vatandaşımız var."


 

Ege Denizi’nde saat 14.51’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından AFAD, büyüklüğü 4'ün üzerinde 21 olmak üzere, toplam 107 artçı sarsıntı yaşandığı bildirildi.

İZMİR VALİSİ: 70'E YAKIN VATANDAŞIMIZ KURTARILDI
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger deprem bölgesinde yaptığı açıklamada 70'e yakın vatandaşın kurtarıldığını duyurdu.


Köşger açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

70'e yakın vatandaşımız kurtarılmış durumda. Kan ihtiyacı yok, ihtiyaç olursa duyuracağız. Ekiplerimizin ulaşamadığı bina yok. Ceset çıkarılan binalarımız var. Bütün binalarda canlı ve muhtemelen vefat etmiş arkadaşlarımız var.

DEPREM 14.51'DE MEYDANA GELDİ
İzmir ve çevresi bugün saat 14.51’de büyük bir depremle sallandı. Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açığı olarak açıkladı. Deprem, Seferihisar’ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir’de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi.

KANDİLLİ: DEPREMİN ŞİDDETİ 6.9
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6.9 olarak açıkladı.

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ
Ege'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem, İstanbul da dahil olmak üzere Aydın, Manisa, Çanakkale ve Muğla'da gibi illerde de hissedildi. Depremden sonra vatandaşlar binalardan dışarı çıktı.