ANTALYA (AA) - Şehit yakınları ve gazilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü salonundaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verilecek şehit ve gazilerin öz geçmişleri okundu.

Vali Ersin Yazıcı, yaptığı konuşmada, vatan toprağından asla vazgeçmeyeceklerini, bir çakıl taşını dahi vermeyeceklerini ve kıyamete kadar vatanı korumaya, muhafaza etmeye devam edeceklerini söyledi.

Yazıcı, Kurtuluş Savaşı koşullarında dahi yurttan asla vazgeçilmediğini vurguladı.

Kimsenin boş hayallere kapılmamasını isteyen Yazıcı, "Burada evladını, eşini, anasını, babasını bu ülkeye feda etmiş insanlar var. Bu ülke için gazi olanlar var. Hiç kimsenin bundan bir pişmanlığı söz konusu değil. Türkler olarak gözümüzü kırpmadan vatanımız için canımızı verebilme şuuruyla büyütüldük. Gerektiğinde asla tereddüt etmeden güzel cennete koşuyor gibi şehadete koşan bir milletiz." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı, Şehit Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt'un ailesi ile gaziler polis memuru Murat Sert, polis memuru İbrahim Karpuz, Piyade Uzman Çavuş Alican Akçor ile Piyade Uzman Çavuş Tolga Karaman'a Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim etti.

Törene, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan da katıldı.