AVM'lerde yeme içme merkezlerindeki masa mesafelerinden asansörlerin kullanımına, dezenfeksiyondan lavaboların temizliğine kadar belirlenen yeni standartlar geçerli olacak, kurallara uyulup uyulmadığı çifte denetimle kontrol edilecek. AYD Başkanı Altaş da TSE ile imzaladıkları iş birliği protokolünün önemine işaret ederek,"Uygulanan tedbirlere ek olarak yeme içme merkezlerindeki masa mesafelerinin biraz daha açılması, asansörlerimizin tek kullanımdan sonra dezenfekte edilmesi, sadece yaşlıların ve 15 yaş altının buraları kullanması, yürüyen merdivenlerin daha sık dezenfekte edilmesi ve lavabolara el değmeden girip çıkabilmek gibi önlemlerimiz var." açıklamasını yaptı.

TSE'den  yeni dönemde AVM'lerde uygulanacak standartlara ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

 AVM'leri belgelendirerek halka güven vermeyi amaçlanıyor, "TSE Güvenli Hizmet Belgesi"ni alan AVM yönetimi, oluşturduğu kendi izleme takımıyla ve yine bizle birlikte sürekli kendisini yenileyerek bu tedbirleri gözden geçirmek mecburiyetinde.  

"TSE Güvenli Hizmet Belgesi" süreli belge. AVM yönetimleri belgeyi aldıktan sonra bunu kendileri de denetleyebilecekler.     

Söz konusu belge için başvurular bugünden itibaren başlıyor.