Bu yıl yenitip koronavirüs pandemisi nedeniyle güreşler yapılmayınca eylül ayında antremanları bırakan başpehlivan Orhan Okulu kısa süre önce sosyal medya hesabından şu açıklamayı paylaşmıştı:

"Bütün insanlık 7-8 aydır devam eden covit-19 virüsü ile mücadele ediyor. Tabiiki bu durumdan birçok sektörde olduğu gibi yağlı güreş camiamsıda etkilendi. Bu süreçlerde kamplarımız ve çalışmalarımız tedbirler dahilinde devam etti. Federasyon yetkilileri bu süreçte birkaç toplantı yaptı ama olumlu ya da olumsuz bir karar alamadı. Biz katıldığımız programlarda tarih belirlensin ve tedbirler alınarak yapılsın ya da bu yıl yapılmayacak ise açıklansın dedik ama dikkate alınmadı. Bu süreçte belirsizlik içinde antrenman yapmak hem mental hem fiziksel olarak bizleri yordu en sonunda Eylül ayı sonunda antrenmanları vazgeçtik. Rahatsızlığımdan dolayı operasyon randevusu aldım ama geçen hafta federasyon Kırkpınar’ı yapacaklarını söylediler bende operasyonu iptal ettim ama 9 gün geçti bi açıklama olmadı. Bana göre bu ata sporuna çok sahip çıkılması gerekir. Yoksa bu spor zamanla daha zor durumlara düşecektir. Camia olarak kenetlenip sporumuza sahip çıkmalıyız. Zaten mevsim olarak ta kasım ayında nasıl olur buda bir merak konusu. Yaz aylarında normalleşmeye geçildiği günlerde vakaların daha az ve havalar sıcak iken olumlu karar alınabilirdi. Bende karar aldım bu mevsimde yapılacak olan güreşlere katılmayacağım. Tedavimi en kısa zamanda tamamlayıp gelecek sezona hazırlanacağım."

Akdeniz Şifa Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümü uzmanı Op. Dr. Fatih Yıldız tarafından ameliyat edilen Başpehlivanın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.