ANTALYA (AA) - Türkiye'nin ilk tarım fuarı olarak nitelendirilen ve Antalya'nın Finike ilçesinde bu yıl 25'incisi düzenlenen Hasyurt Tarım Fuarı, tarım sektörü paydaşlarını bir araya getiriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının desteği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret Borsası, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, Finike ve Kumluca yerel yönetimlerinin iş birliğiyle "Eski yerinde yeni yüzüyle" temasıyla gerçekleştirilen fuarda tohum, fide, gübre ve seracılık alanında faaliyet gösteren 70'in üzerinde firma stant açtı.

Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, AA muhabirine, Türkiye'nin ilk tarım fuarına ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Kovid-19 salgını döneminde fuarı düzenleyemediklerini belirten Sarıçobanoğlu, üreticileri yeniden fuarda buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Sarıçobanoğlu, fuarda yaş sebze meyve ve narenciye alanında ürünlerin mevcut olduğunu belirterek "Bölge tarımına önemli katkı sağlayan bir fuar. Uluslararası alana taşımak istiyoruz." dedi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce de fuara bu yıl 15 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

Fuarda üreticilerin yeniliklerle tanıştığını ifade eden Kökce, "Tohumdan zirai ilaca, fideye kadar tüm tarım ürünleri burada sergileniyor. Bütün yenilikler burada çiftçilerle buluşuyor. Fuarı ileriki dönemlerde daha da geliştirmek için yoğun çalışmalar yapacağız." diye konuştu.

Çeşitli paneller ve etkinliklerin de düzenlendiği fuar, 14 Mayıs'a kadar açık kalacak.