Antalya’nın dört tabiat parkından biri olan, Tekirova Tabiat Parkı içindeki Kleopatra Koyu’nun özel bir şirkete tahsis edilmesine tepki gösteren İYİ Parti Milletvekili Adayı Dr. Tuba Vural Çokal, konunun her aşamasını takip edeceğini belirterek “Antalya’nın doğal mirasını, cennet koylarını, evlatlarımızın emanetlerini kimseye peşkeş çektirmeyiz” dedi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Adayı Dr. Tuba Vural Çokal dünyaca ünlüKleopatra Koyu’nun özel bir firmaya kiralanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Koyun içinde bulunduğu Tekirova Tabiat Parkı’nın Türkiye’nin 206’cı Antalya’nın ise dördüncü tabiat parkı olduğunu ifade eden Dr. Çokal, koruma statüsünde olan alanın özel bir şirkete verilmesinin kanunlara da aykırı olduğunu kaydetti.

Kleopatra Koyu’nun, seçimlerin arifesinde, 5 yıllığına 505 bin TL bedel ile bir firmaya verilmesinin manidar olduğu belirten Dr. Çokal, konunun en yakın takipçisi olacağını dile getirdi. Dr. Tuba Vural Çokal duyarlı vatandaşlar, gazeteciler ve seçim çalışmalarını bir yana bırakarak Antalya için bir araya gelen siyasetçilerin mücadelesi sonucunda, Kleopatra Koyu’nun Antalya’nın ve Türkiye’nin bir numaralı gündemi haline geldiğini dile getirdi. Antalya’nın doğal mirasına sahip çıkacaklarını dile getiren Dr. Çokal “ Kemer’e yaptığımız ziyaretler sırasında görüştüğümüz her bir kemerli bize bu koyu sordu. Kimse merak etmesin. Antalya’nın doğal mirasını, cennet koylarını, evlatlarımızın emanetlerini kimseye peşkeş çektirmeyiz” dedi.

DOĞAYI KORUMAK VİCDANİ GÖREVİMİZ

Doğal alanların, tabiatın en büyük zenginliğimiz olduğunu kaydeden Dr. Çokal sözlerini şöyle sürdürdü; “Ağacı seven, çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek en ulvi görevimiz ise doğayı ve çevreyi koruyarak gelecek nesillere miras bırakmak da vicdani görevimizdir.”

Antalya’nı 640 kilometrelik sahillerinin, dünyada eşi benzeri olmayan muhteşem Torosların, tabiat parklarının ranta kurban edilmeye başlandığını dile getiren Dr. Çokal “Maalesef itirazlara da kulak asmayan, üstelik bir de her türlü ithamla suçlayan bir zihniyet var. Evlatlarımıza ne bırakacağız beton mu? Dünyanın dört bir tarafından insan bu cennet koylar için geliyor buraya. Antalya’nın markalarının bu şekilde talan edilmesine göz yummayacağız. Bizim için bu konular siyaset üstüdür. Hangi parti olursa olsun Antalya’ya sahip çıkan herkesle omuz omuz mücadelemizi veririz” dedi.