ANTALYA (AA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gençler için düzenlenen "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" yarın Antalya'da başlıyor.

Gençleri kamu kurumlarıyla bir araya getirmek amacıyla "Geleceğin Burada, Devletin Senin Yanında" sloganıyla 12 ilde organize edilen etkinliğin üçüncü ayağı Antalya'da gerçekleştirilecek.

Hedefini seçmek, kariyerini planlamak veya girişimci olmak isteyen gençlerle, onlara hibe ve destek sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin bir araya getirilmesinin amaçlandığı "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" 16-17 Nisan'da ANFAŞ Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerinin tanıtım yapacağı etkinlikte, gençlerin, burs, hibe, fon, kredi gibi maddi destekler, ihtiyaç duydukları staj programları, uluslararası alandaki proje destekleri konularında bilgilendirilmeleri amaçlanıyor.

Etkinlik kapsamında, gençlerin yeteneklerini keşfedip geliştirmelerine katkıda bulunmak, gençleri ekonomi, eğitim, kültür, sanat, bilim, sağlık ve spor gibi alanlarda verilen destekler konusunda bilgilendirmek ve doğru yönlendirmek hedefiyle TEKNOKENT ve KOSGEB desteklerinden yararlanan girişimcilerle gerçekleştirilecek panellerin yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetler, SOLOTÜRK pilotları ile söyleşi, konser ve gösteriler yapılacak.