Kadınların gardroplarının vazgeçilmez parçalarından biri olan çantalar, kombinlerin tamamlayıcısı rolündedir. Piyasada her renk ve her boyutta çanta kolaylıkla bulunabilmektedir. Ancak hem el işi hobilerinden keyif alan hem de farklı tasarımlar yapmak isteyen kişiler, el örgüsü çantalarını kendileri örmektedirler. El örgüsü tasarımları içerisinden en çok tercih edilen örgü çeşidi ise “çanta” olmaktadır. Örgü çantalar yapılırken birtakım temel malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Çanta malzemeleri arasında; çanta ipi, çanta sapı, çanta tabanı, çanta askısı, çanta kenarlıkları, klips, el örgü ipi ve örgü şişi veya tığı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra el örgüsü çantalar, boncuklar, pullar, fermuarlar, zincirler, halkalar, zımbalar ve çanta kilitleri kullanılarak tasarlanabilmektedir. Tuhafiye ürünlerinden kolaylıkla yapılabilen el örgüsü çantalar hem yaz aylarında hem de kış aylarında sevilerek kullanılmaktadır. El örgüsü çanta yapımı ile ilgili bilinmesi gerekenleri hobitu kurucusu Erkan Tunçelli anlattı:

  1.   El Örgüsü Çanta Modelleri

Kişiler kendi çanta tasarımlarını istedikleri modelde ve istedikleri renkte oluşturabilmektedirler. El örgüsü çantalar, genellikle makrome ipten yapılmaktadır. Son yıllarda makrome tasarımlara olan ilgi sürekli olarak artmaktadır. Makrome tasarımlar içerisinden en çok ilgi gören aksesuarlardan biri ise örgü çantalar olmaktadır. El örgüsü çantalar jüt iplerinden de yapılabilmektedir. Özellikle tatil için tercih edilen jüt ipinden yapılmış hasır çantalar, çanta tabanları ve çanta kenarlıkları ile desteklenebilmektedir. El örgüsü çantalar, tuhafiye dükkanlarından alınabilecek çanta malzemeleri ile süslenebilmektedir. Özellikle boncuklar ve değişik çanta sapları ile süslenebilen örgü çantalar yılın dört mevsiminde de keyifle kullanılabilmektedir.

  1.   El Örgüsü Çanta Malzemeleri Fiyatları

El örgüsü çantaların maliyetleri, çanta yapımında kullanılacak olan malzemelere göre değişebilmektedir. Çanta yapımında kullanılacak olan el örgü ipinin kalitesine, gramajına, örgü şişine ve örgü tığına göre fiyatlandırma değişebilmektedir. Ayrıca el örgüsü çantalarda kullanılacak süslemelerin fiyatları da materyallere, kalitelerine ve modellere göre farklılaşmaktadır. El örgüsü çantaların yapımında kullanılacak malzemeler, tuhafiye dükkanlarından, mağazalardan, popüler online alışveriş sitelerinden ve çanta malzemeleri satan markaların resmi internet siteleri üzerinden satın alınabilmektedir. İnternet üzerinden satın alımlarda tekli alımlara göre çoklu veya toplu alımlar daha avantajlı olabilmektedir. Ayrıca popüler alışveriş sitelerinde ve markaların internet sitelerinde çanta malzemeleri dönemsel olarak indirime girebilmektedir.

  1.   El Örgüsü Çanta Renkleri

El örgüsü çantalar, her renkte ve her boyutta tasarlanabilmektedir. Kişilerin el örgüsü çanta yapımına yönelmeleri daha ekonomik olduğu için sıklıkla tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra kişiler, istedikleri renkte ve istedikleri modelde kendi tasarımlarını kullanabilmektedirler. Çanta yapımında en çok tercih edilen renkler arasında ise; beyaz, krem, siyah, pembe, kırmızı, sarı, yeşil, mavi ve ekru bulunmaktadır. Kış aylarında kullanılan örgü çantalarda daha koyu tonlar tercih edilirken, yaz aylarında ise daha açık renkler tercih edilmektedir.