16 Mayıs tarihli Hürriyet Akdeniz ekinde “Hasyurt’u Özlemişiz” başlığı ile verilen haberde Fuarı 4 günde 18 bin700 kişinin ziyaret ettiği ve birçok konuda paneller düzenlendiği belirtiliyordu. Ayrıca yarışmalar düzenlenmiş ve ödüller verilmiş. Biz bu konuda bilgilendirilmediğimiz için haberimiz olmadı. İki kez gittiğimiz fuarda fuarı düzenleyenlerden yetkili birisini görmedik. Bu gidişlerimizin birinde danışmada bir kişi vardı. Ona düşüncelerimizi aktardık. O da ilgililere ulaştıracağını söyledi. O kadar.

Haberde düzenlenen panellerle ilgili bilgi de var. Eğer bu paneller iyi yerlerde bol katılımcı ile düzenlenmişse çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü her panel çiftçiye de o yörenin önderleri olan yöneticilere de bir vizyon çizer. Herkesin her şeyi bildiğini düşünmek abestir. Bir yerde toplum önderlerinden bir tanesinin bir şeyi bilmesi orada büyük bir sinerji yaratabilir. Bu o yörenin Kaymakamı, İlçe Tarım Müdürü, Belediye Başkanı, Ziraat Odası Başkanı ya da bir tüccar olabilir. Tabii gazeteci de Yüksek okul müdürü de olabilir.

Bilgiler birikerek bir güç oluşturur.

Tabii olarak ben bu fuarın çevresinde kaç kişi katıldı, ne umuldu, ne bulundu, daha iyi bir fuar nasıl olur” gibi sorulara cevapların da arandığı bir değerlendirme toplantısı yapılacağını umuyorum. Çünkü ölçülmeyen başarı, başarı değildir.

SÜRECEK