Otelde Evinizdeki Güvenliği Arıyor Musunuz?

Tatile gittiğimizde, otellerde de kendimizi evimizde gibi hissetmemiz için en önemli şey; güvenlik yani otel kapı kilitleri ve onların güvenilirliğidir. Geçmiş zamanlarda kilitler eski tarz kilitlerdi, ancak zamanla bunların yetersiz kaldığı görülerek teknolojik bir yenilik olan manyetik kartlı kilit sistemine geçildi. Kilitler 4 adet pil ile çalışır ve kablolamaya ihtiyaç duymaz, böylelikle montajı da oldukça kolaydır.

15-80 o sıcaklıkta çalışabilme, neme karşı koruma, dolu bir pil ile 10000 kez kapı açma garantisi, son 800 girişi hafızada tutabilme, pil düşüklüğünde sesli ve ışıklı uyarı, düşük pil ile bile 400 defa kapı açma, 3 adet mekanik anahtar veya tüm otele tek anahtar, sağ/sol veya dışa doğru açılan tüm kapılara uyumluluk gibi özellikleri de bulunmaktadır. Son dönemde kilitlere bir yenilik daha eklendi. Şimdi İstanbul’daki otel kapı kilit sistemleri İstanbul kart ile açılabiliyor. Oteller misafirlerine bir İstanbul kart vererek şehir içinde diledikleri gibi dolaşmalarına, aynı zamanda da bu kart ile oda kapılarını ve enerji tasarruf cihazlarını da çalıştırabilmelerine de imkan veriyor.

Tek kart ile sağlanan bu kolaylık otel misafirlerine de kolaylık sağlanmış oluyor. Bunların dışında bir de elektronik kartlı topuz kilit sistemi de oteller için bulunan güvenli kilit sistemlerinden biridir. Bu sistem topuz kilit bulunan tüm kapılara kolayca uygulanabilir. Bu sayede topuz kilide sahip daha küçük oteller de daha az bütçeyle daha iyi bir kilit sistemine sahip olabilir. Kart maliyeti düşük, montajı ve kullanımı oldukça basit olmasına rağmen şık ve kaliteli dizayn edilmiştir. Paslanmaz çelik maddeden imal edilmektedir.

Otellerin oda kapılarına takılan elektronik kilit sistemleri geçmişteki anahtarlı kilit sistemlerini çöpe atmış durumda. Daha güvenli ve otellerin bir anlamda itibarını da yansıtan elektronik kilit sistemleri otel kilit sistemi olarak kullanılabilecek en uygun sistemdir.

Kullanıldığı alana ve ihtiyaca yönelik olarak renk ve model seçilebilecek otel kilit sistemleri, otel kapılarının da daha şık ve modern görünümlü olmasını sağlıyor. Şıklığının yanında sağlam bir kasa yapısına da sahip olan otel kilit sistemi, paslanmaz çelik yapısıyla da uzun yıllar kullanım için elverişlidir. Montajının kolay olması nedeniyle de basitçe kapıya yerleştirilen bu kilit sistemi kartlı okuyucu işlevi görmektedir. Bu kartları da kilit sistemine tanıtmak için yetkili kartla birlikte okutmak yeterlidir. Otel kilit sistemi, kartın kendisine 10 cm. yaklaşmasıyla açılan sistemlerdir. Temasın olmasına gerek kalmaması hızlı bir giriş sağlanmasına da olanak tanır. Akıllara gelen bir başka soru ise elektronik olan ve pillerle çalışan bu sistemlerin pili bittiğinde herhangi bir sorun olup olmayacağıdır. Yüzbinlerce geçiş yapılarak test edilen enerji saver ,bataryadaki pilin azalması durumunda sesli uyarılarda bulunur. Sesli uyarılara rağmen biten batarya ise kapıyı kullanılamaz hale getirmez. Bataryası tamamen biten kilit sistemi özel anahtarlar aracılığıyla açılabilmektedir. Bu kilit sistemlerinin bir başka avantajı da istenildiğinde müşteri bilgilerinin cihaz üzerinden alınabilmesidir. Bu da yine güvenlik için önemli bir nokta oluşturmaktadır. 

Kartlı Otel Kilidi Kullanmanın Önemi

Otel odalarında en önemli sorun özellikle tatilciler için güvenliktir. Otel odalarının güvenli olması ve buralara isteyen herkesin girebilmesi buralarda belirli dönem için kalan insanlar açısından büyük önem arz etmektedir. Otel ve pansiyon odalarında güvenliği sağlayan en önemli nokta kapıların gerçek anlamada güvenli bir şekilde kilitlenmesidir. Kapılarda güvenliği sağlayan mekanizmalardan birisi de kartlı otel kilidi olmaktadır. Bu sistem otel odalarının güvenliğini sağlamada en çok kullanılan yöntemlerden biri olmaktadır. Bu sistemde otele gelen müşteriye kalacağı odanın kapısını açmaya yarayan kart verilmekte ve müşteri bu kartın manyetik kısmını kapının üstündeki manyetik kilit ile eşleştirince kapı otomatik olarak açılmaktadır. Kapının kilitlenmesinde kapının çekilmesi ve kapatılması yeterli olmakta ve kapı bu şekilde kilitli durmaktadır.

Kartlı kapı kilidi ile kapılar kolay bir şekilde kilitlenmekte ve müşterilerin anahtar unutma gibi sorunu ortadan kalkmaktadır. Özellikle müşterilerin otel anahtarlarının kaybetme dolayısı ile yaşadıkları problem bu şekilde ortadan kalkacaktır.

Kartlı Otel Kilidinin Müşteri Ve İş Yeri Sahibi Açısından Avantajları

Bu kilit sisteminin müşteri ve işyeri sahibi açısından büyük avantajları bulunmaktadır. Müşteri güvenli manyetik kart ile kaldıkları odalarda daha güvenli bir şekilde kalacaklar ve bıraktıkları eşyalarının güvenliği açısından sorun yaşamayacaklardır. Ayrıca manyetik kart ile çok kolay bir şekilde otel odalarına giriş yapabilecekler ve kilitlemek için zaman harcamalarına gerek kalmadan kapıyı kapatmaları yeterli olacaktır. İş yeri sahibi de bu sistemle gereksiz anahtar kaybetme ve odaların kilitli kalması gibi sıkıntılar ile karşılaşmayacaklardır.