Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 12.00'de gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, "Dünyanın son iki yılı bu salgının gölgesi halinde geçti. Devletlerin yönetim becerileri sınandı. Türkiye tüm bu sınamalardan alnının akıyla çıkabilen az sayıdaki ülkelerden olmuştur. Kapalı alanlardaki maske kullanma zorunluluğu, toplu taşıma ve sağlık kuruluşları hariç kaldırıldı" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, maske yasağının kalmasıyla ilgili önemli kararların alınmasının beklendiği Bilim Kurulu toplantısının ardından canlı yayında açıklamalarda bulunuyor.

"ÜLKEMİZİ BU SANCILI DÖNEMDEN SAĞ SALİM ÇIKARTTIK"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın değerlendirmesinin ardından konuşan Erdoğan, "Son 2 yıl bu salgının gölgesi altında geçti. Bütün sektörlerde topyekün bir krize dönüştü. Hayatımızın olağan akışını yeniden düzenlemek zorunda kaldık. Ülkelerin her biri kendi kapasitesince salgınla mücadeleye girişti. Hastaneden sağlık personeline, solunum cihazından aşıya kadar ciddi sıkıntılar yaşandı. Devletlerin yönetim becerileri sınandı. Türkiye tüm bu sınamalardan alnının akıyla çıkabilen az sayıdaki ülkelerden olmuştur. Sağlık altyapımız ve sağlık çalışanlarımızla dünyada örnek bir mücadele ortaya koyan heyetimizi kutluyorum. Ülkemizi bu sancılı ve sarsıntılı dönemden sağ salim çıkartarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik" ifadelerini kullandı.