Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, video konferans yöntemiyle yaptıkları görüşmeye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ninde katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı.

Türkiye hala bir tarım ülkesidir

Genel Başkan Şemsi Bayraktar, virüs salgını döneminde, çiftçinin ve tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktığını, Türkiye’nin hala bir tarım ülkesi olduğunu vurguladı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de hazır bulunduğu video konferansında Çiftçilerin ana sorunlarını dile getiren Genel Başkan bayraktar, bu video toplantısında, her bölgeden seçilen temsilcilerin de Tarım ve Orman Bakanımıza yöresel sorunları anlatma imkânı bulduğunu söyledi.

Sıcak çarpmasının da TARSİM kapsamına alınması için çalışılıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuşmasında, tarımsal desteklerde, TARSİM sigortası ile yaşanan sorunların çözüldüğünü,  fındık, buğday ve pancar gibi ünlerde destekleme alımlarına başlandığını, narenciye’de yaşanan sıcak çarpması afetinin de TARSİM Kapsamına alınması için başlattıkları çalışmaları anlattı.
Daha sonra 7 ayrı coğrafi bölgeden seçilen 7 Ziraat Odası Başkanı kendi bölgelerindeki sorunları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye anlatma fırsatı buldu.

Kapalı devre sulama, elektrik desteği, kredi destekleri ve tapusuz arazi sorunları da konuşuldu  

Video Konferansta ayrıca kapalı devre sulama sistemine hızlı bir şekilde geçilmesi ve bu tür projelerin arttırtması,  çiftçiye elektrik giderleri için destek verilmesi, narenciyede ihracatın kısıtlanmaması ve önünün açılması, tarım yapılan ama tapusu olmayan veya davalık arazilerin de TARSİM kapsamına alınması için yapılacak çalışmalardan söz edildi. Son olarak ta tarımsal destekleme kredileri ile çiftçiye destek olunması konusu dile getirildi.