Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Meclisin yeni yasama yılı açılışı ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "26. Dönem milletvekili olarak ye yasama yılını açıyoruz. Son bir yıl içerisinde  çok önemli olaylar yaşadık. 2 genel seçim yaptık. Başbakan, hükümet değişikliği oldu. Darbe teşebbüsü oldu. Fırat Kalkan sınır ötesi harekatı yapıldı, devam ediyor. Bu kadar zor bir sürece rağmen 2023 hedeflerinden 2053, 2071 vizyonundan sapmayan güçlü bir Türkiye yoluna devam ediyor. Bir ve beraberliğimiz bizleri ileriye taşıyor. 15 Temmuz duruşu, Yenikapı ruhu bizleri güçlü, huzurlu ve zengin kılacaktır. Geçen yasama yılında yatırımlar da Hız kesmedi. Antalya'mız için yatırımları, projeleri takip etmeye devam ediyoruz. İnanıyor ve çalışıyoruz yeni sezonda Antalya'da turizm, tarım ve ticaret çok daha iyi olacak. "


AK PARTİ ANTALYA TAM KADRO


TBMM yasama yılı Açılışında başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere Ak Parti Antalya Milletvekilleri tam kadro meclis sıralarında yerlerini aldılar.


TBMM yasama yılı açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yaptı.


Cumhurbaşkanı Genel Kurula HDP'li vekiller ve birkaç CHP milletvekili hariç Milletvekillerince ayakta karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında  geniş bir çerçevede görüşlerini ifade etti.


15 TEMMUZDA MİLLETE CAN BORCUMUZ VAR


15 Temmuz darbe Girişimi karşısında Türk Milletinin tutumundan şükranla bahsederek şunları ifade etti: "Esasen, o gece sokakları, meydanları, darbecilerin hedef aldığı tüm kurumları, darbecilere destek vermesi muhtemel tüm mekânları kuşatan milletimizin tamamı gazilik sıfatını hak ediyor. Demokrasi nöbetlerinde 29 gece sabahlayan, içerideki ve dışarıdaki tüm şer güçlere, devletinin, milletinin, istiklalinin ve istikbalinin yanında olduğunu gösteren on milyonlarca vatandaşımıza borcumuzu asla ödeyemeyiz"


SURİYE'DE ÖLEN İNSANLIK


Cumhurbaşkanı Erdoğan Gündemin ilk sıralarından düşmeyen Suriye ve Mülteci krizi hususuna da değindi.  

Türkiye’nin bin yıllık ortak tarih ve kültür birlikteliğinin, bir asra yaklaşan komşuluk ve kardeşlik hukukunun gereği olarak, bölge halkına karşı tüm insani görevlerini eksiksiz yerine getirmekte kararlı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 3 milyon sığınmacıyı kamplarda ve şehirlerinde barındıran Türkiye’nin bu çabasının, ahlak, vicdan ve insaf sahibi herkes tarafından takdirle karşılandığına dikkat çekti.

“Buna karşılık, özellikle Avrupa ülkeleri, bu insanlık sınavında sınıfta kalmışlardır. Mültecilere kucak açmak yerine sınırlarını kapatmayı tercih eden Avrupa ülkeleri, bugüne kadar savundukları değerleri adeta ayakları altına almışlardır.Halep’te yıkıntılar altında sönen her masum canın hesabını, bu vahşete seyirci kalan ülkeler ve toplumlar tarih önünde vermek zorunda kalacaktır. Hiçbir politik hesap bir insanın hayat hakkından daha değerli değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de 6 yılda öldürülen insan sayısının 600 bini bulmasının, sözün bittiği yeri ifade ettiğini dile getirdi.

TBMM'NDEN SINIRÖTESİ HAREKAT İZNİ

Cumhurbaşkanın açılış konuşması ardından TBMM genel kurulunda Suriye tezkeresi görüşüldü.

TBMM'nin 26. Dönem 2. Yasama Yılının ilk oturumu, Irak ve Suriye'den terörist saldırıları önlemek üzere Başbakanlık'ın sunduğu ve hükümete 1 yıl daha sınır ötesi operasyon yapma yetkisi veren tezkerenin Kabulü ile son buldu.


KILIÇDAROĞLU RESEPSİYONDA


Görüşmelerin ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın verdiği resepsiyona geçildi. Resepsiyona Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyona Katılan Atay Uslu Başbakan Binali Yıldırım'la sohbet ettiklerini ifade etti.  Milletvekili Atay Uslu İçişleri, Aile ve Sosyal Politikalar, Tarım Bakanı başta olmak üzere Siyasetçi, Gazeteci ve Bürokratlarla Antalya ve Türkiye üzerine görüş alış verişinde bulunduklarını ifade etti.