Turizm Cenneti Antalya’nın Yöresel Lezzetleri

Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Antalya, Türkiye’nin en kalabalık 5. ilidir. Ülkemizin turizm cenneti olarak da bilinen bu il, sadece turizmde değil, mutfağıyla ve çeşitli lezzetleriyle de öne çıkar. Yöresel tatlarında Akdeniz Bölgesi’nin izlerini taşıyan Antalya, piyazından kebabına, dolmasından çorbasına kadar pek çok çeşit yemeği bünyesinde barındırır.

Antalya’nın mutfağının bu kadar zengin olmasının bir diğer nedeni tarih içinde binlerce kültürle etkileşimde bulunmuş olmasıdır. Bu güzide il, pek çok kökene de misafirlik yapmış bir yerleşim yeridir. Karşılaştığı kültürlerle mutfağını harmanlayan Antalya, şehrin sokakları için orayı ziyaret eden insanları, çevresi kadar yöresel lezzetleriyle de büyülemeyi başarmıştır.

Peki, yolunuz bir gün bu şehre düşerse hangi yemekleri denemeniz gerekir? Antalya meşhur yiyecekleri olarak aklınıza ne geliyor? İşte turizm cenneti Antalya’nın en özel ve en lezzetli yöresel tatları!

Lezzetine Doyum Olmayan: Antalya Piyazı

Lezzetine Doyum Olmayan: Antalya Piyazı Tarator soslu bir fasulye yemeği olan Antalya piyazı, yöre halkını kendisine bağımlı eden, eşsiz bir yemektir. Sadece Antalya’da değil, Akdeniz’in diğer şehirlerinde de dikkat çeken bu tat, akşam yemeklerinin en güzel seçeneklerinden biridir ve yöre halkının sofrasında da sıkça yerini bulur. Antalya piyazını tercihinize göre ayranla, kolayla ya da istediğiniz diğer meşrubatlarla birlikte tüketebilirsiniz.

Detaylar==-https://www.batiakdeniztv.com/genel/turizm-cenneti-antalyanin-yoresel-lezzetleri-h25597.html

BATI AKDENiZ GAZETESi

Tarator soslu bir fasulye yemeği olan Antalya piyazı, yöre halkını kendisine bağımlı eden, eşsiz bir yemektir. Sadece Antalya’da değil, Akdeniz’in diğer şehirlerinde de dikkat çeken bu tat, akşam yemeklerinin en güzel seçeneklerinden biridir ve yöre halkının sofrasında da sıkça yerini bulur. Antalya piyazını tercihinize göre ayranla, kolayla ya da istediğiniz diğer meşrubatlarla birlikte tüketebilirsiniz.

Enginarlı Girit Kebabı

Enginarlı Girit Kebabı Ülkemizin birçok yerinde birçok çeşit yöresel kebap vardır. Ama Antalya iline özel Enginarlı Girit kebabı, ismine ayrı bir parantez açtırması gereken bir kebap çeşididir. Yöre halkı tarafından sıkça tüketilen bu yöresel kebap, saç kavurmaya da çokça benzerdir.  Fiyatını makul olarak nitelendirebileceğimiz bu lezzet, Antalya’nın hemen hemen her kebapçısında bulunan bir yemektir. Enfes tadını yanında içtiğiniz ayranla ikiye katlayabilirsiniz. Et ve enginarın aslında ne kadar uyumlu iki lezzet olacağını göreceğiniz bu kebap çeşidini, yolunuz Antalya’ya düşerse mutlaka deneyin.

Detaylar==-https://www.batiakdeniztv.com/genel/turizm-cenneti-antalyanin-yoresel-lezzetleri-h25597.html

BATI AKDENiZ GAZETESi

Ülkemizin birçok yerinde birçok çeşit yöresel kebap vardır. Ama Antalya iline özel Enginarlı Girit kebabı, ismine ayrı bir parantez açtırması gereken bir kebap çeşididir.

Yöre halkı tarafından sıkça tüketilen bu yöresel kebap, saç kavurmaya da çokça benzerdir.  Fiyatını makul olarak nitelendirebileceğimiz bu lezzet, Antalya’nın hemen hemen her kebapçısında bulunan bir yemektir. Enfes tadını yanında içtiğiniz ayranla ikiye katlayabilirsiniz. Et ve enginarın aslında ne kadar uyumlu iki lezzet olacağını göreceğiniz bu kebap çeşidini, yolunuz Antalya’ya düşerse mutlaka deneyin.

Kaburga Dolması Olarak da Bilinen: Laba Dolması

Kaburga Dolması Olarak da Bilinen: Laba Dolması Antalya yöresine ait sevilen bir et yemeği olan laba dolması aynı zamanda kaburga dolması olarak da bilinir. Genelde öğle veya akşam yemeğinde tüketilen bu lezzet, Antalya’nın her lokantasında bulunabilir. Fiyatı makul ve oldukça doyurucudur. Sofralarda ana öğün olarak da yerini alır. Bir gün türlü türlü lezzetler barındıran bu turizm cennetini ziyaret etmek isterseniz, bu dolmayı denemeden dönmeyin.

Detaylar==-https://www.batiakdeniztv.com/genel/turizm-cenneti-antalyanin-yoresel-lezzetleri-h25597.html

BATI AKDENiZ GAZETESi

Antalya yöresine ait sevilen bir et yemeği olan laba dolması aynı zamanda kaburga dolması olarak da bilinir. Genelde öğle veya akşam yemeğinde tüketilen bu lezzet, Antalya’nın her lokantasında bulunabilir. Fiyatı makul ve oldukça doyurucudur. Sofralarda ana öğün olarak da yerini alır. Bir gün türlü türlü lezzetler barındıran bu turizm cennetini ziyaret etmek isterseniz, bu dolmayı denemeden dönmeyin.

Pilavın Şahane Hali: Gökçesu Pilavı

Pilavın Şahane Hali: Gökçesu Pilavı Antalya’nın en enfes yöresel yemeklerinden bir diğeri de gökçesu pilavıdır. İçerisinde bulunan; havuç, nohut ve dereotu ile diğer pilavlardan ayrılmayı başaran bu enfes yöresel lezzet, bu turizm cennetinde de hak ettiği değeri bulmuş durumdadır.

Detaylar==-https://www.batiakdeniztv.com/genel/turizm-cenneti-antalyanin-yoresel-lezzetleri-h25597.html

BATI AKDENiZ GAZETESi

Antalya’nın en enfes yöresel yemeklerinden bir diğeri de gökçesu pilavıdır. İçerisinde bulunan; havuç, nohut ve dereotu ile diğer pilavlardan ayrılmayı başaran bu enfes yöresel lezzet, bu turizm cennetinde de hak ettiği değeri bulmuş durumdadır.

Eğer şu an için Antalya’ya gitme fırsatınız yoksa ama bu yöresel pilavın tadına mutlaka bakmak istiyorsanız, www.tarifdefteri.net adresini ziyaret edebilir ve bu eşsiz lezzeti akşam yemeği için sofralarınıza getirebilirsiniz.

Bir şehri tanımak istiyorsanız, sadece sokaklarını gezerek yetinmeyin. Kültürünü benimseyin ve meşhur yöresel lezzetlerini mutlaka deneyin.

Turizm Cenneti Antalya’nın Yöresel Lezzetleri