Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı'nda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 7 ilde yeni idare ve bölge adliye mahkemeleri kurulacağını söyledi. ANKARA (İGFA) - Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı'nda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 7 ilde yeni idare ve bölge adliye mahkemeleri kurulacağını söyledi.

7 İLDE YENİ MAHKEMELER KURULUYOR

Yeni kurulacak mahkemelerle ilgili alınan kararı açıklayan Bozdağ, "Yeni dönemde de yeni mahkemeler kurma konusunda adımlar atacağız. Dün imzaladım, Ağrı, Kars, Bingöl, Kırklareli'nde yeni idare mahkemeleri kuruyoruz. Ayrıca Tekirdağ, Malatya ve Denizli'de bölge adliye mahkemeleri kuruyoruz" bilgisini paylaştı.

Belediyelerin denetim görevinin de bulunduğunu anımsatan Bakan Bozdağ, bu görevin de ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Stokçuluk ve fiyatları etkilemeyle ilgili yeni bir yasal değişiklik üzerinde çalışıldığını ifade eden Bozdağ, stokçuluk ve fiyatları etkilemede cezaların alt ve üst sınırlarının artırılacağını da kaydetti.

Son zamanlarda sahipli sahipsiz köpeklerin insanlara saldırdığı, bazı çocukların, gençlerin, yaşlıların yaralanmasına neden olduğuna yönelik haberleri hatırlatan Bakan Bozdağ, hayvan haklarını koruma konusunda ciddi yasal düzenlemeler yapıldığını, bu noktada belediyelere de ciddi görevler yüklendiğini bildirdi.

Bozdağ, "Son günlerde Türkiye'nin, NATO üyeliğine müracaat eden İsveç ve Finlandiya'ya ilişkin tutumu tartışılmaktadır. Türkiye'nin tutumunda herhangi bir sorun ve sıkıntı yoktur. Doğru bir tutumu Türkiye takınmıştır." dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı’na katılan Bakan Bozdağ, yargı reformlarıyla ilgili bilgiler aktardı. Askeri yargının, Askeri Yargıtayın, Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin, Devlet Güvenlik Mahkemelerinin, özel yetkili ağır ceza mahkemelerin kaldırıldığını anımsatan Bozdağ, yargıda birliği sağlayan adımların atıldığını söyledi.

STOKÇULUĞU DÜZENLEYEN MADDEDE CEZALARIN ALT VE ÜST SINIRLARINI ARTTIRAN YENİ BİR DÜZENLEME GETİRİYORUZ

Öte yandan yeni dönemde şuan da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti Grubunda çalışılan bir çalışmaya da dikkati çekti.

"Bakanlığımızın da destek verdiği bir çalışma vesilesiyle buradan bir kez daha ifade etmek isterim ki; Türk Ceza Kanunun 237. maddesinde fiyatları etkileme suçu ile 240. maddesinde stokçuluğu düzenleyen maddede cezaların alt ve üst sınırlarını arttıran yeni bir düzenleme getiriyoruz" diyen Bakan Bozdağ, "Buna göre; işçi ücretlerinin veya besin veya malların değerinin artmasını sağlamak için asılsız haber yayan, havadis çıkaran, hileli yollara başvuranlarla ilgili ceza 3 aydan 3 yıla kadar çıkartılır. Eskiden 3 aydan 2 yıla kadardı şimdi alt sınır 1 yıla, üst sınır 3 yıla çıkarılıyor. Eğer bu propaganda, manipülasyon hileli yollara başvurmak suretiyle işçi ücretleri, besin veya malların ücretlerinde bir artış olursa bu ceza yarı oranında artacak. Eğer simsarlar ve tellallar, resmi olarak, resmi görev yapanlar bunu yaparsa bu yarı oranında arttırılan ceza ikinci bir defa yarı oranın daha arttırılacak" diye konuştu.