Adana'da, emniyet kemeri takmadığı için ceza yazılmak yerine simülasyon aracına bindirilen sürücüler, kaza anında yaşayabileceklerini tecrübe etti.ADANA (İGFA) - Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, Atatürk Caddesi`nde "Bi Hareketine Bakar Hayat" sloganıyla başlattığı uygulama kapsamında, emniyet kemeri takmadığı tespit edilen sürücüleri uygulama noktasında durdurdu. Emniyeti kemeri takmayanlara ceza yazmayan ekipler, sürücülerden simülasyon aracına binmelerini istedi. Sürücüler, emniyet kemeri simülasyon aracında, olası kaza anında yaşayabileceklerini tecrübe etti.

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan habere göre, trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin, gazetecilere, Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Bi Hareketine Bakar Hayat kampanyası kapsamında emniyet kemeri kullanımının önemini anlatan tanıtım broşürleri dağıtıldığını söyledi.

"AMACIMIZ CEZA YAZMAK DEĞİL"

Emniyet kemeri takmayan sürücülerden simülasyon aracına binmelerini istediklerini belirten Şahin, "Amacımız asla ceza yazmak değil. Emniyet kemerinin koruyuculuğunu anlatmak için kemer takmamış olan vatandaşlarımızı hem bilgilendirip hem de kemer takınca olası bir kazada nasıl korunduğunu göstermek. Bunun için simülasyon aracına bindiriyoruz. Simülasyon aracında saatte 5 ile 10 kilometre hızla takla atan araçtaki bir kişinin emniyet kemeri taktığında koruyuculuğunu görüyorsunuz. Onun için tüm vatandaşlarımızdan arka koltuk ve şehir içi dahil emniyet kemerlerini takmalarını, kendi güvenlikleri için muhakkak suretle bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.