AKSARAY (İGFA) - Aksaray'da Uluırmak Sulamasında 2021 yılı sulama sezonu açıldı. Sulama işlemi sağ sahil ve sol sahil ana kanalları ile Uluırmak dere yatağı vasıtasıyla yapılırken, bazı bölümlerin meskun mahal içerisinde yer alması dolayısıyla DSİ, vatandaşları uyardı.

Kanalların meskun mahal içerisinde yer alan kısımlarında tel örgü bulunmasına rağmen vatandaşlar köprü korkuluklarından suya girildiğinin belirlenmesi üzerine uyarı yapan ekipler, "Uluırmak Sulaması, sulama kanalları genel olarak 2-3 m derinliğinde beton ya da toprak kanal olarak inşa edilmiştir. Bu ve benzeri kanallarda su debisi ve dip akıntısı çok güçlü olduğundan yüzme ve balık avlama faaliyetleri kesinlikle gerçekleştirilmemelidir" dedi. Ayrıca kanal içerisinde bulunabilecek yabancı cisimlerin insan sağlığı açısından tehdit oluşturduğunu kaydeden DSİ, boğulma vakalarına bile sebep olabileceğini bildirdi. 

Vatandaşların konuya hassasiyet göstermelerin isteyen DSİ ekipleri açıklamalarında, "Baraj, gölet, sulama tesis ve kanallarına serinlemek, yüzmek, balık avlamak gibi benzer amaçlarla kesinlikle girmemeleri, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirleri almaları, çocukların sulama tesisi ve sulama kanallarına kesinlikle yaklaştırılmamaları önemle duyurulur" ifadelerini kullandı.