Antalya'da Türkiye-Rusya-Ukrayna zirvesi sonrası açıklamalar
Türkiye'de düzenlenen üçlü zirve sonrası kameraların karşısına geçen Sergey Lavrov ile Dmitro Kuleba, çözüme ulaşmak istediklerini vurguladı.


Türkiye'nin arabuluculuğu ile Antalya'da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov basın toplantısı gerçekleştirdi.
 

DMİTRO KULEBA'NIN AÇIKLAMALARI
Dmitro Kuleba'nın açıklamalarından satır başları:

"Ben buraya insani bir amaçla geldim. Amacımız Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek.

Biz savaşı durduramıyoruz. Bize saldıran ülke ve devlet bunu istemiyorsa savaşı durduramayacağız. Çözüm için çabamız sürecek. Bu formatta yeniden görüşürüm."
 

SERGEY LAVROV'UN AÇIKLAMALARI
Sergey Lavrov'un açıklamalarından satır başları:

"Konuşulanlar kağıt üstünde kalmasın, çözüm olsun istiyoruz. Bugünkü Ukrayna krizinin temelinde yatan sorunların çözümüne yönelik her girişimi destekleriz.

Herhangi bir şekilde gerçek müzakere yolunun yanlış yere kullanılmamasını istiyoruz. Bugün şu anlaşıldı müzakerelerin yerini alacak hiçbir şey yoktur.

Türk arkadaşlarımızın inisiyatifiyle insani konuları ele aldık. Sivillerimizin zarar görmemesi için hangi tedbirleri almamaz gerekiyor bunu konuştuk. Siviller kalkan olarak kullanılıyor.

Rusya tarafının insani koridor açılması önerisini tekrarladık. Güzergahlar durumu kontrol edenler tarafından belirleniyor. En güvenli güzergahları seçiyoruz.

Son müzakerelerde Rus tarafı kendi münazaralarını ayrıntılı bir şekilde sundu. Tüm tarafların, AB’nin görüşlerinin de ele alınarak Ukrayna krizinin çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.

Diğer ülkelere saldırmayacağız, Ukrayna'ya da saldırmadık. "

AYRINTILAR GELECEK...