AK Parti Bursa milletvekili Atilla Ödünç, internet yasasının dijital habercilikte dönüm noktası olacağını söylerken, mutlaka çıkarılması gerektiğinin altını çizip 2022 yılının ilk çeyreğine işaret etti.BURSA (İGFA) - TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti Bursa milletvekili Atilla Ödünç İnternet Gazetecileri Federasyonu’nu (İGF) ziyaret etti. Ziyarette İGF Genel Başkanı Mesut Demir, İGF Haber Koordinatörü Mehmet Çetinkaya ile İGF Denetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi de hazır bulundu.

ŞANTAJCILAR ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

Gazeteciliğin günümüzde internet haberciliği ile birlikte başka bir boyuta evrildiğini kaydeden AK Parti Bursa milletvekili Atilla Ödünç,  şantaj ve tehdit dilini kullanan insanların gazeteciliği ilke ve etik değerler üzerinden gerçekleştirenlere karşı zor durumda bıraktığını söyledi.

GAZETECİLİK YÜCE BİR MESLEK

Gazeteciliğin bir güven meselesi olduğunu kaydeden Ödünç, “İnsanlar güvendiği için sizleri takip ediyor. Birkaç kötü örnek çok çabuk yayılabiliyor. Bu haberlere konu edilen kişilere olan güven sarsılıyor. Doğru haberi doğru bir şekilde iletmek ve yansıtmak önemlidir. Mesleğin gereği olarak yorumlar da dikkatle gerçekleştirilmeli. Empati mutlaka yapılmalı. Gazetecilik yüce bir meslektir. Farklı amaçlarla kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

KANUNİ BOŞLUKLAR DOLDURULMALI

İnternet yasası ile ilgili sürecin mutlaka ele alınması ve takip edilmesi gerektiğini kaydeden Atilla Ödünç, “Bu tarz gerçekçi olmayan ve mesnetsiz haberler kanundaki boşluklar kullanılarak yapılıyorsa mutlaka önüne geçilmelidir. Yasa 2022 yılında daha somut şekilde gündeme gelecektir. Yeni yılın ilk çeyreğinde yasanın Dijital Mecralar Komisyonu’ndan sonra Meclis’e gelir” dedi. 

Görüşme sonunda İGF Genel Başkanı Mesut Demir günün anısına AK Parti Bursa milletvekili Atilla Ödünç'e plaket takdim etti.