DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk Radyo’da gazeteciler Elif Doğan Şentürk ile Savaş Kerimoğlu’nun sorularını yanıtladı. Radyo Vizyon, Harman Radyo, Aşk FM ve Ostim Radyo’da da canlı yayınlanan programda Babacan, siyasi içerikli davaların maalesef hükûmetin ve hükûmet başkanının yoğun etkisi altında sürdüğünü belirterek, "Yargı sürekli sinyal bekliyor. Suç kişiseldir, şahıslarla ilgilidir. Biz siyasi partilerin kapatılma cezasıyla karşı karşıya kalmasına karşıyız" dedi.

"Suç örgütünün başındaki bir insan kendi ilişki ağını anlatmaya başladığı zaman insanların merakla izlemesinden doğal bir şey yok" diyen Babacan, "Vatandaşlarımızda ciddi bir rahatsızlık var. Sabırla bekliyorlar. ‘Bu kadar itham var, acaba Cumhurbaşkanı ne yapacak?’ diye. Cumhurbaşkanı’nın aldığı tutum çok pasif. Daha çok kenarda bir izleyici rolünde. En ufak konuda topa giren Sayın Erdoğan böylesine büyük bir konuda suspus" diye konuştu.

"Taban zayıfladıkça, halkın desteği zayıfladıkça Sayın Erdoğan farklı ortaklıklarla siyasi gücünü bir süre daha devam ettirmeye çalışıyor" diyen Babacan, "Siyasi çevreler ve programlarda bana hep ‘erken seçim’ soruyorlar. Ama iş dünyası ‘Acaba 2023 Haziran’da seçim olur mu?’ diye soruyor. Bir şekilde, anayasal süre dolduğu halde ‘Ondan da öteye uzatma gayreti olur mu?’ diye soruyorlar. ‘Niye bıraksın ki, bütün güç elinde’ diyorlar. Bu soruyu soranlara ‘Demokrasimiz ölmedi, bu nabız attığı sürece en geç 2023 Haziran’ında bu seçim olur’ diyorum" diye konuştu.