Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Düzce Valiliği'nin düzenlediği iftarda şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.DÜZCE (İGFA)- Türkiye Cumhuriyeti’nin nüfusu, vatanı, kültürü, tarihi ve ordusuyla güçlü bir devlet olduğunu belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hain darbe girişimine rağmen Türk Silahlı Kuvvetlerinin dimdik ayakta olduğunu vurguladı.

“Türk Silahlı Kuvvetleri yaptığı operasyonlarla, tatbikatlarla bazılarının heveslerini kursağında bıraktı" diyen Bakan Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri artık bunları başaramaz’ diye yapılan propagandanın hiçbir anlamı olmadığını bir kez daha bütün dünyaya gösterdi" diye konuştu.

Terörle mücadele operasyonlarında gelinen başarılı noktaya vurgu yapan Bakan Akar, "Asil milletimizi, 40 yıldan beri başına musallat olan terör belasından kurtarmakta kararlıyız. Bu kapsamda ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurt içinde ve sınır ötesinde mücadelemize en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edeceğiz. Terörist neredeyse hedefimiz orası. Terör belasından kurtulduktan sonra milletimizin çok daha rahat, güven içinde hayatını sürdürmesi mümkün olacak" dedi.

https://youtu.be/GdJWu0TRxnU

Pençe-Kilit Operasyonu’na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, “Operasyona kilit ismini vermemizin bir anlamı var. Pençe-Kilit Operasyonu ile hududumuzu her türlü dış etkiye karşı kilitliyoruz.” diye konuştu.

İftar sonrası şehit yakınları ve gazilerle tek tek sohbet eden, çocuklarla yakından ilgilenen, onların Ramazan Bayramı’nı kutlayan Bakan Akar’a şehit yakınlarından biri, “Öcümüzü aldın. Allah senden razı olsun. Seninle her zaman gurur duyuyoruz.” diyerek seslendi.