Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 14. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı'na video konferans yöntemiyle katıldı. Bakan Dönmez, enerjide kaynak zengini bir ülke olmadıklarını belirterek, enerjinin azami seviyede kullanılması gerektiğini söyledi.ANKARA (İGFA) - Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı'na video konferansla katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye enerjide son yıllarda büyük başarı hikayesi yazdığını söyledi. Enerji işbirliklerini ve projeleri her zaman desteklediklerini belirten Bakan Dönmez, "Önceliğimiz her zaman yerli kaynaklarımızı maksimum derecede kullanmak ve dışa bağımlı olduğumuz kaynaklarda yönetilebilir pozisyona erişmektir" dedi.

Kış aylarında artacak gaz talebinin karşılanması için ek kaynak görüşmelerinin sürdüğünü belirten Bakan Dönmez, uzun dönemli doğal gaz anlaşmalarımızın olması elimizi rahatlatan bir unsur olduğunu söyledi.

"2 MİLYON HANEYE 3,1 MİLYAR LİRALIK DESTEK SAĞLANDI"

Enerji fiyatlarının küresel ekonomileri allak bullak ettiği bir dönemde, maliyet artışlarının vatandaşlarımıza en az seviyede yansıması için bütün çabayı ortaya koyduklarına dikkati çeken Bakan Dönmez, elektrikte yapılan sosyal destk yardımlarında yaklaşık 2 milyon haneye, 3,1 milyar liralık destek sağladıklarını belirterek, "Hanehalkını, esnafımızı ve üreticilerimizi korumak için elimizdeki tüm imkanları sonuna kadar kullanacağız" dedi.

Bakan Dönmez, enerji yatırımlarıyla ilgili de bilgi ve paylaşımlarda bulundu.