Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nevşehir’e millet bahçesinden altyapı yatırımlarına, kentsel dönüşüm projelerinden ve yeni sanayi bölgesine kadar birçok müjde verdi.Mehmet UZEL (NEVŞEHİR İGFA)- Çeşitli programlara katılmak için Nevşehir'e gelen Bakan Kurum, sabah ilk olarak Uçhisar beldesindeki bir otelin konferans salonunda ilçe ve belde belediye başkanları ile bir araya geldi.

Basına kapalı toplantının ardından kent merkezine geçen Kurum, Kapucubaşı Mahallesi'ndeki Kentsel Dönüşüm İnşaat Sahası'nda düzenlenen toplu temel atma törenine katıldı.

Bakan Kurum, "Nevşehir Kalesi ve Kozaklı İlçesi Kentsel dönüşüm konutlarımızın, Derinkuyu İçme Suyu Arıtma Tesisi projelerimizin temellerini coşkuyla atıyoruz. Yapımı süren ve temelini atacağımız tüm projelerimiz şimdiden Nevşehirli kardeşlerimize, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Şehir inşa etmenin medeniyet inşa etmek olduğunu, nesilleri ihya etmek olduğunu çok iyi biliyoruz. Her projemizin merkezinde bize alınteriyle, emeğiyle katkı veren insanımız, yarınlarımızın teminatı çocuklarımız var. Bu kapsamda; son 20 yılda, Nevşehir’e 12,5 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. Bakanlık olarak ise 3.5 milyar liralık proje ürettik, üretmeye de devam ediyoruz. Hamdolsun bugün de; şimdi burada; toplam yatırım bedeli yaklaşık 200 milyon lira olan; çok önemli projelerimizin temellerini hep birlikte atıyor, şehrimizde yeni ve tarihi bir dönemi başlatıyoruz.” dedi.

NEVŞEHİR İÇİN YENİ PROJELER 

"Nevşehir Kalesi Tarihi Dönüşüm ve Kentsel Yenileme Projemizle; 75 milyon lira yatırımla, 135 konutumuzun, 18 dükkânımızın ve sağlık ocağımızın temellerini atıyoruz. Vatandaşlarımız için yeni evler, sağlıklı ve güvenli yuvalar ve işyerleri yapıyoruz" diyen Bakan Kurum, "evşehir’imizde bugüne kadar 2,2 milyar lira yatırımla 7.471 konut ile sosyal donatı ürettik. Yatırım değeri 735 milyon lira olan 2.294 konut, 57 dükkân, 4 ticaret merkezi, sağlık ocağı, jandarma binası, okul ve caminin yapımına devam ediyoruz. 

Şehrimizde İller Bankamız aracılığıyla bugüne kadar toplam yatırım değeri 665 milyon lira olan 79 projeyi tamamladık. Bugün de Derinkuyu İlçemizde 30 milyon liralık yatırımla 140 km uzunluğunda içme suyu ve içme suyu paket arıtma tesisimizin temellerini atıyoruz. 150 bin m² büyüklüğündeki Nevşehir millet bahçemizin projelendirme çalışmalarımıza ise devam ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda ihalesini yaparak çalışmalara başlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Bakanlık olarak güçlü Türkiye hedefiyle "çevreye saygılı şehirler" vizyonuyla 81 ilde 84 milyon vatandaş için çalışmayı sürdüreceklerini belirten Kurum, Nevşehir'de hayata geçirilecek projelerin kent halkına hayırlı olmasını diledi. Kurum'un konuşmasının ardından İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya dua yaptı, Nevşehir Kalesi ve Kozaklı Emek Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Derinkuyu İçme Suyu ve İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı.

Törene, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı  Dr.Mehmet Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Karabayır, ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.