İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin'in Arhavi ilçesinde incelemelerde bulundu. Şehir içindeki kapalı derelerin oluşturduğu riske dikkati çeken Bakan Soylu, Rize Güneysu'da olduğu gibi buradada kapalı derenin üstünün açılmasına karar verildiğini söyledi. Hem sağlıklı ve güvenilir projeyi Artvin'de de hayata geçireceklerini kaydeden Bakan Soylu, Rize Güneysu'da olduğu gibi buradada riski ortadan kaldırmak için üstünün açılıp aynı şekilde heem etrafındaki evlerin su taşkınlarına karşı önlem alınması sağlanacağını belirtti.

ARHAVİ'NİN TEMİZLİĞİ YÜZDE 95 ORANINDA BİTTİ

Bakan Soylu Arhavi'nin temizliğinin yüzde 95 oranında tamamladığını kaydederek, "Şu anda 444 araç, bin 500 personel çalışıyor. Hangi evleri su basmışsa o evler temizlenecek. Hem Murgul da, hem de Rize Güneysu'da arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Dere yataklarında temizleme çalışmalarımız sürüyor. 107'si dalgıç olmak üzere 200'ün üzerinde personel arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Gerek esnafın hasarları, gerek araç ve eşya hasarlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda birebir görüşmeler yaptıklarını kaydeden Bakan Soylu, ilgili kurum ve müdürlüklerle önemli istişarelerde bulunduklarını söyledi.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1420055129907154950