İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Trafik Birim Amirleri Koordinasyon Toplantısı'nda "Emniyet ve MİT'te böyle bir istihbarat yok" açıklamasını yaptı.ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan 'siyasi cinayet' tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.  Jandarma Trafik Amirleri Koordinasyon toplantısına katılan Bakan Süleyman Soylu, "Emniyet ve MİT'te böyle bir istihbarat yok" dedi.

Bakan Soylu, tartışmalarla ilgili, devletin ciddi insanların iştigal ettiği bir alan olduğunun altını çizdi. "Bu ülke size ana muhalefet liderliği vermiş. Bu insanlara acıyorum" diyen Bakan Soylu, "Aynı işler daha önce ben dinleniyorum diye gündem olmuştu. Hani dinleniyordun, devleti töhmet altında bırakıyorsun. Lafı sadece ortaya bırakıp akılları bulandırmaya çalışıyorsun. Faili cinayetler defterinin kapatıldığı bir dönemdeyiz. FETÖ taktiklerinden vazgeçmeli ve hayır bizde belge yok şunun bunun sözlerini aktardım demek son derece yanlış bir davranıştır. Siyasi hırsınızla bu ülkeye yazık etmeyin'' diye konuştu.

Hatırlanacağı gibi, iddiaları ilk kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dile getirmiş, "Siyasi cinayetler kaygım var..." demişti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun tepki göstermiş ve "siyasi cinayet" iddialarını ortaya atanların, ülkede "korku iklimi oluşturmaya çalıştığını" savunarak, iddia sahiplerini ellerindeki belgeleri savcılığa iletmeye davet etmişti.

  https://www.youtube.com/watch?v=3hcXXrT0gvc