Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, "Bugün Sakarya’da gördüğümüz ilgi ve güzel manzaralar bizleri mutlu etti. Bizlere göstermiş olduğunuz ilgi için sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.SAKARYA (İGFA)- Binali Yıldırım'ın Sakarya ziyaretine AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan yardımcısı Ali İnci, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.

Ziyaret programının sonunda heyet Şemsiyeli Park içerisinde bulunan Bal54 satış mağazasını gezerek Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’den üretimi ve satışı yapılan ürünler hakkında bilgi aldı.Yapılan projeleri Binali Yıldırım'a anlatan Başkan Yüce, "Çalışmalarımıza temelden başladık ve 31 ayda sağlıklı içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon gibi altyapı projeleri için 820 bin metre hat inşa ederek toplamda 665 milyon 200 bin lira yatırım yaptık. Altyapı çalışmalarının ardından üstyapı için gerekli aksiyonu aldık ve 31 ayda 1 milyon 62 bin 527 ton asfaltla 800 km’yi aşan yol yaptık. Bunun dışında. Beton yol imalatı, kaldırım, Kanal, bordür, dolgu ve duvar gibi çalışmalarımızla toplamda 326 milyon 827 bin 678 lira yatırım gerçekleştirdik. 

İçerisinde arı ürünleri üretimi, bisiklet yolları, yürüyüş yolları gibi katmanlar bulunan 60 km uzunluğundaki Sakarya Botanik Cennet Vadisi içerisinde toplam 1 milyon 943 bin 152 tıbbi ve aromatik bitki bulunuyor. Üreticiyi organize edip tüketiciyle buluşturarak dünya genelinde süs bitkileri ve peyzaj ürünleri alanındaki boşluğu dolduruyor ve ihracat yapıyoruz. İçerisinde tarım meslek lisesi, demonstrasyon alanları, tarım müzesi, sanal gerçeklik, çiftçi eğitim merkezi gibi imkanlar bulunacak olan UTÇEM’de tarımsal üretimin geçmişini, bugünü ve geleceğini ele alacak ve sektöre yön verecek projeler yürüteceğiz" dedi. 

YASAL OLARAK KENEVİR VE LİF ÜRETİLİYOR 

Başkan Yüce, "Türkiye’de kenevirin toplam üretim sahası 3 bin dekar civarında. 400 dekarlık saha ile bu yasal üretimin büyük bir bölümünü biz karşılıyoruz. Kültürel mirasımızın yapı taşı olan 10 çeşit ata tohumu ürününün fidelerini toprakla buluşturuyoruz. Belediye olarak 3 çeşit sofralık çilek üretiyor ve çiftçilerimize örnek oluyoruz. 10 bin safran soğanıyla tarımsal üretim sistemimize bir zenginlik ve yenilik getireceğiz. Nesli tükenen ve katma değeri oldukça yüksek olan Salep bitkisini üretiyor ve çiftçilerimize bu konuda öncü oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu projelerin yanında Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak,  Ters ev, Uçak kafe, Vagon kıraathanesi, SGK Köprülü Kavşağı, Karaman GES ve Hayvan Bakım Merkezi ve  Unkapanı Meydan Düzenleme projelerinden bahseden Başkan Yüce, Sakarya'nın eğlence merkezi olacak olan lunapark inşa edildiğini belirtti. 

Başkan Yüce, "Uluslararası Bisiklet Federasyonu tarafından ağır şartlarla verilen ve dünyada sadece 22 şehrin sahip olduğu Bisiklet Şehri Unvanını alarak ülkemizde ilk ve tek şehir olma özelliğine kavuştuk. İnşallah Türkiye Offroad yarışlarının 5 Ayağı bu ay içerisinde burada gerçekleştirilecek" dedi.