Bursa'nın 17 ilçesinde 'Ben olsaydım nasıl hareket ederim' temasıyla Kaymakamlıklar öncülüğünde yapılan çalıştayların sonuncu il merkezinde gerçekleştiriliyor. 4 grup halinde katkı sağlanacak çalıştayda konuşulanlar raporlaştırılarak Sağlık Bakanlığı'na sunulacak.BURSA (İGFA) - Bursa Valiliği koordinasyonunda Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında düzenlenen ‘Ben Olsaydım’ temalı bağımlılıkla mücadele çalıştayı sürüyor.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iki günlük çalıştayda; bağımlılık ile ilgili sorunları tespit etmek ve bu sorunların tespitine yönelik çözüm önerilerini bulmak amacıyla uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji ve davranışsal bağımlılık konuları ele alındı.

Çalıştayın açılışında konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, bağımlılık yapan maddelerin sayısının ve çeşidinin artması, bunlara erişimin kolaylaşması, madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadelede daha çok tedbir almayı gerektirdiğine dikkat çekti. Uyuşturucu kullanımını sıfıra indirmek, bağımlılıkla mücadelede tüm dünyaya örnek olmanın en büyük hedefleri olduğunu dile getiren Canbolat, “Geleceğimizi; akıl ve irademizi esir alan, gençlerimizi suça iten her türlü bağımlılıktan uzak tutmak, sokaklarımızı zehirden ve zehir tacirlerinden korumak milli bir vazife haline gelmiştir. Bağımlılıkla mücadeleyi anayasal görev kabul eden devletimiz, ülkemizin her bir şehrinde çok paydaşlı bir mücadele anlayışını hayata geçirmiş bulunmaktadır” dedi.

KATKI SAĞLAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

İl genelindeki bağımlılıkla mücadele çalışmaları hakkında sunum gerçekleştiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ise, 'Ben olsaydım nasıl hareket ederdim' temasıyla 17 ilçede kaymakamların öncülüğünde yapılan çalıştaylardan sonra il merkezimizde son çalıştayımızı gerçekleştirdiklerini belirterek, konuşulanların rapor haline getirilerek bakanlığa iletileceğini ve sürece katkı sağlayacaklarını söyledi.

Çalıştayda 4 grup halinde katılımcılar, bireyleri, zararlı alışkanlıklardan korumak ve bağımlılıkla mücadeleyi güçlendirmek için çözüm önerilerini ele aldı.