19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, İnegöl’de Çarşamba günü gerçekleştirilen Gençlik Yürüyüşü ile başladı.BURSA İGFA- 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 103. Yılı kutlama etkinlikleri, İnegöl’de Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinliklerle başladı. 17.00’da İnegöl Belediyesi önünden Atatürk Anıtına kadar uzanan “Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri ve ilçe protokolünün de katıldığı yürüyüşte, öğrencilerle birlikte vatandaşlar da yerini aldı. Naire Çikayeva Anadolu Lisesi organizasyonuyla bando takımı eşliğinde yapılan yürüyüş, Atatürk Anıtında son buldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması akabinde Kaymakam Eren Arslan gençlere hitaben günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

İNGİLTERE’DEN GELEN MİSAFİR ÖĞRENCİLER DE KATILDI

Çayyaka İlkokulunun kardeş okulu olan ve Londra’da bulunan Salusbury Primary School’dan İnegöl’e bir dizi ziyaret için gelen öğretmen ve öğrenciler de gençlik yürüyüşünde yerini aldı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan misafir öğrenciler ve öğretmenler, kutlamaları ilgiyle takip etti.