Türkiye’nin en uzun soluklu etkinliği Uluslararası Bursa Festivali’nin 60’ıncısı, 12 Haziran–7 Temmuz tarihleri arasında birbirinden ünlü sanatçı ve grupların katılımıyla gerçekleştirilecek. BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu sene 60’ıncısı düzenlenecek olan ‘Uluslararası Bursa Festivali’nin tanıtım toplantısı, Çelik Palas Otel’de yapıldı.

Festivalin tanıtım toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BKSTV Başkanı Sadi Etkeser ile BKSTV Yönetim Kurulu, sponsor firmaların temsilciler ve basın mensupları katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve yeni gelen BKSTV Başkanı Sadi Etkeser ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dilerken, bu zamana kadar emeği geçen tüm isimlere teşekkür etti. 

Bursa Festivali’nin 1962 yılından beri Bursa’ya mal olmuş ve şehirle özdeşleşmiş özel bir organizasyon olduğunu belirten Başkan Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ve sponsorların katkılarıyla Bursa’da kültür ve sanat hayatının daha da canlandığını ifade etti.

1962 yılından bu yana gerçekleştirilen Bursa Festivali'nin her geçen gün büyüyerek devam ettiğini anımsatan Aktaş, bu yıl festivalin 60’ıncı yılını yaşayacaklarını belirtti. Geçen sene Altın Karagöz Halk Dansları yarışmasını yapamadıklarını kaydeden Aktaş, "Festivali ise pandemi kuralları çerçevesinde kısıtlı olarak yapmıştık. Şehirde de bu konuda ciddi özlem oluştu. İnşallah bu sene yeni sanatçılarımızla Bursa Festivali sevenleriyle buluşacak. Festival coşkusu 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında daha da büyecek" diye konuştu.

BKSTV Başkanı Sadi Etkeser ise kuşaktan kuşağa 60 yıldır devam eden bu öykünün 12 Haziran–7 Temmuz tarihleri arasında şehri aydınlatmaya devam edeceğini belirtti. Müzik ve sanat şöleninin detayları hakkında bilgi veren Etkeser, kar amacı gütmeyen vakfın kültür ve sanat kalitesini arttırmak amacıyla yaptığı çalışmalara bugüne kadar destek olan vakfın Onursal Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik’e ve tüm sponsorlara teşekkür etti.

Festival biletlerinin 18 Mayıs Çarşamba gününden itibaren, biletinial.com, 27 Mayıs Cuma gününden itibaren Tayyare Kültür Merkezi ve Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu gişelerinden temin edilbileceğini, bilet fiyatlarının 50 TL ile 200 TL arasında değiştiğini kaydetti.

Öte yandan ‘60. Uluslararası Bursa Festivali’ programı şöyle:

12 Haziran 2022 Pazar - Fahir Atakoğlu- BBDSO
14 Haziran 2022 Salı - Nil Karaibrahimgil
15 Haziran 2022 Çarşamba - Barcelona Gibsy Balkan Orkestrası
17 Haziran 2022 Cuma - Selen Beytekin-Fatih Erkoç-Jazz Orkestrası
18 Haziran 2022 Cumartesi - Mark Eliyahu-Perdenin Ardındakiler
20 Haziran 2022 Pazartesi – Hadise
22 Haziran 2022 Çarşamba - Sevcan Orhan-Musa Eroğlu
24 Haziran 2022 Cuma - Burcu Güneş-Selami Şahin
25 Haziran 2022 Cumartesi - Yüzyüzeyken Konuşuruz
28 Haziran 2022 Salı - Lazgi ‘Ruhun ve Aşkın Dansı’ gösterisi
29 Haziran 2022 Çarşamba - Simge Sağın-Mehmet Erdem
30 Haziran 2022 Perşembe - Sibel Can
1 Temmuz 2022 Cuma - Nilüfer Kadın Korosu ‘BKSTV 60. Yıl Özel Gecesi
2-7 Temmuz 2022 - Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması