CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, Muğla'nın Fethiye İlçesine bağlı Göcek Mahallesine yapılan 'Göcek Tüneli'nin ücretsiz olacağının söylendiği halde ücret alındığını dile getirdi. Muğla'ya bağlı Fethiye İlçesindeki Göcek Mahallesine yapılan tünelde ücretsiz geçiş olacak denildiği halde 15 TL geçiş ücreti alındığını dile getiren CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, geçiş ücretlerini sert bir dille eleştirdi. 

Tezcan, "Yıllarca ücret alınmayacak denilerek kandırılan vatandaşımızdan 900 metre olan Göcek Tünelinden 2022 yılı için küçük araçlardan tek yön ücreti 15 lira gibi afaki bir ücret alınmaya başlandı.Dönemin AK Parti Muğla Milletvekilleri gidiş-dönüş olarak yapılan tünelin yanına yapılan ikinci tünelin devlet tarafından yapıldığını, buranın da ücretsiz olacağını müjdelemişlerdi. Yap-işlet-devret modeliyle ve devlet kaynaklarıyla yapılan Göcek tünelinde geçiş ücreti alınmasına yönelik vatandaşlarımızdan gelen sürekli tepkiler var.

İçinde Selahattin Tüneli bulunan 119 kilometre uzunluğundaki İzmir-Aydın Otoyolu 2022 yılı için geçiş yalnızca 9.5 lira olurken, Göcek tünelinden tek yön ücreti 15 lira alınması hangi vicdana sığar. Soruyoruz, 'Hani ücretsiz olacaktı?' Ve diyoruz ki; 'Göcek Tünelinde soygun var" ifadelerini kullandı.