CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Birol Özkardeşler katıldı. Ziyarette, İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kollarıyla dernek üyeleri de katılım sağladı.İZMİR(İGFA)- Ziyarette, belediyelerin İzmir Bosna Sancak Derneği ile kültürel faaliyetlerde bulunması,  çalıştay yapılması ve CHP'nin Balkan kökenlilere daha çok kucak açması gerektiği gibi  konular masaya yatırıldı.Ziyarette söz alanların büyük bölümü temsil ve istihdam konularında yok sayıldıklarını ifade ettiler.

Balkan coğrafyasının seslerine kulak veriyoruz diyen Dernek Başkanı Abdullah Gül,  " Sancak bölgesi Novipazar şehir hastanesine diyaliz yatakları bağışladık, Bosna Hersek şehirlerinden Zenitsa  da bulunan şehir hastanesinin çocuk diyaliz bölümünün mefruşatlarını yeniledik. Şu anda  İstanbul'dan Novipazar şehir hastanesinin ihtiyacı olan malzemeleri göndereceğiz. Bosna  Hersek'te, Sırbistan'da, Karadağ' da yaşayan hemşerilerimiz de dernek olarak elimizden  geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi. 

Balkan kültürünün ve adetlerinin yabancısı olmadığını belirten Özkan, "Sorunlarınızı dinlemek ve bunlara çözüm üretmek istiyoruz. Sizlerle büyük gönül birlikteliğimiz var. Sizler evladı fatihansınz, çektiğiniz çileler biliniyor. Bizler aydınlık Türkiye'ye yolunda yürürken sizlerle  birlikte yürümek istiyoruz. Eğer sorunlar varsa birlikte çözmek istiyoruz" dedi.