İstanbul Atatürk Havalimanı önünde basın açıklaması yapan Canan Kaftancıoğlu, havalimanı projesiyle söz konusu yerin Katar'a ve Suudi Arabistan'a peşkeş çekmek için kapatıldığını iddia etti.İSTANBUL (İGFA) - Atatürk Havalimanı'nda bugün saat 11:00'da toplanma çağrısı yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun havalimanına girmesi polis tarafından engellendi.

Kaftancıoğlu'nun Atatürk Havalimanı önündeki basın açıklamasına Genel Başkan Yardımcısı, PM üyeleri, Milletvekilleri, İl Başkan Yardımcısı, ilçe başkanları ve İstanbul örgütü üyeleri katıldı. Atatürk Havalimanı önünde basın açıklaması gerçekleştiren Canan Kaftancıoğlu, havalimanı projesine neden karşı olduklarını, "Atatürk Havalimanı'nın katlederek, nasıl ihanet içinde çetelerin olduğunu gösterecek ve iş makinelerinin olduğu yerde size açıklama yapacaktık. Ama ne yazık ki suçluları koruyan bir anlayış olduğu için bu açıklamayı yapmamıza izin vermediler" sözleriyle dile getirdi.

Atatürk Havalimanı planlamasının alanının tamamı birinci derece deprem bölgesi olduğunu ifade eden Kaftancıoğlu, "İstanbul'un deprem riskinin ne kadar yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak, deprem anında ne büyük ihtiyaç olduğunun takdirini size bırakıyorum. Şu anda İstanbul Havalimanı’nın sadece yüzde 50’si inşa edilmiş durumda. İstanbul’daki havalimanlarının kapasitesine baktığınızda, Atatürk Havalimanı kapatıldığında yılda 65 milyon yolcu taşıyordu. Sabiha Gökçen Havalimanı şu anda 35 bin yolcu taşıyor. İstanbul Havalimanı’nın mevcut kapasitesi 90 milyon. Şu andaki halleri ile birlikte bu üç havalimanının mevcut kapasitesi 220 milyon yolcu iken, İstanbul Havalimanı’nın yapımını tamamlamak için ekstra yeni yatırımın gereksizliği ortada" diye konuştu.

"İstanbul Havalimanı'nı Katarlı ve Suudi Arabistanlı iş birlikçilerine satmak istendiğini öne süren Kaftancıoğlu iddialarını, "Ancak Katarlı ve Suudi Arabistanlı iş birlikçiler ticaretlerini düşünmezler mi? Elbette 'biz bu ülkeyi alırız' diyorlar. 'Ama bizim orayı alabilmemiz için o bölgede başka havalimanı olmamalı, Atatürk Havalimanını kapatmalısınız' diyorlar. Millet Bahçesi yapacağız adı altında Katar'a ve Suudi Arabistan'a peşkeş çekmek için Atatürk Havalimanı'nı kapatıyorlar. 'Millet Bahçesi yapacağız' diyerek 84 milyonu kandırmayı deniyorlar" şeklinde sürdürdü.

https://twitter.com/Canan_Kaftanci/status/1526474184280268802