Çorum’da hakim, katip ve mübaşirden oluşan mahkeme heyeti, sağlık sorunları nedeniyle taraf oldukları duruşmaya katılamayan 81 yaşındaki Ergin çiftinin 60 kilometre uzaklıktaki evine giderek 'evde adalet hizmeti' kapsamında ifadelerini aldı.ÇORUM (İGFA) - Adalet Bakanlığı’nın, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında adalete erişimin güçlendirilmesi ve eşit bir şekilde sağlanması amacıyla engelli, yaşlı ve yatağa bağımlı hastalara ilişkin yürüttüğü ‘evde adalet hizmeti’ yargıya güveni ve memnuniyeti arttırıyor.

Adalet hizmetlerinden memnuniyetin arttırılmasını da katkı sağlayan ‘evde adalet hizmeti’ uygulaması Çorum’da da gerçekleşti. Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'yağma' suçundan açılan ve 1 tutuksuz sanığın yargılandığı davada şikayetçi Hasan Ergin ile tanık eşi Fatma Ergin, duruşma için adliyeye çağrıldı. Ancak yaşlılığa bağlı sağlık sorunları yaşayan çift, mazeret bildirerek adliyeye gidemedi. Bunun üzerine mahkeme, Adalet Bakanlığı'nca uygulamaya konulan 'evde adalet hizmeti' kapsamında çiftin evlerinde ifadelerinin alınmasını kararlaştırdı. Karar üzerine ağır ceza mahkemesi üyesi 2 hakim, katip ve mübaşirden oluşan mahkeme heyeti, kent merkezine 60 kilometre uzaklıktaki Ortaköy ilçesinde kırsal bölgede ikamet eden çiftin yaşadığı eve gitti. Çiftin ifadelerini alan heyet, sonra Çorum Adliyesi'ne döndü.

Evine gelen mahkeme heyetine ifade veren Hasan Ergin, verilen hizmetten çok memnun kaldıklarını, karşılarında hakim ve diğer görevlileri görünce mahcup olduğunu söyledi. Eşi Fatma Ergin ise, “İyi ki hakim ve savcılarımız var. Duruşmaya gidemediğimiz için onlar evimize geldiler, Allah razı olsun” diye konuştu.