Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "OSB Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'na katıldı. Erdoğan, Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile yıl sonuna kadar 1 milyon genci mesleki eğitim merkezlerine dahil ederek istihdamlarını sağlayacaklarını söyledi.ANKARA (İGFA) -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Mesleki Eğitim Merkezleri (MEM)'nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen organize sanayi bölgelerindeki mesleki eğitim merkezleri projesi ülkemizin temel ihtiyaçlarından birini daha giderildiğini ifade eden Erdoğan, "Ülkemizde üretimin ve istihdamın lokomatifi haline gelen organize sanayi bölgelerimiz eğitim alanında sorumluluk üstleniyor. Millet olarak uzun yıllardır kabuğumuzu kırmanın mücadelesini veriyoruz. 2002'den itibaren tarihin en büyük ivmesini yakalamış olsak da Türkiye'nin kalkınma mücadelesi çok daha eskilere dayanır. Kesintisiz savaşlar sebebiyle çabalarımız sekteye uğrasa da kalkınma hamlelerimizi bir şekilde sürdürmeyi başardık" dedi.

15 BİN ÖĞRETMENİN ATAMASI DAHA YAPILACAK

Göreve geldikleri her alanda olduğu gibi eğitimde de sorunlarla boğuşan Türkiye manzarası ile karşılaştıklarını anlatan Erdoğan, "Toplumumuzun tüm kesimleri adeta kan ağlıyordu. Hemen kolları sıvadık ve milletimize Türkiye'yi dört ana sütun üzerinde yükseltme sözünü verdik. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu ifade ettik. Hamdolsun bu sözümüze de hep sadık kaldık. 2002 yılında eğitime bütçeden 7,5 milyar lira ayrılmışken, 2022 yılında bu rakam yüksek öğretim dahil 274 milyar 384 milyon liraya çıktı. Derslik sayımızı 343 binden 606 bin seviyesine taşıyarak ülkemizin dört bir yanını modern eğitim kurumlarıyla donattık. Bu ay sonunda 15 bin öğretmen ataması daha yapıyoruz" diye konuştu.

İstihdamın artırılması için mesleki eğitime özel önem verdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kız çocuklarımız ile okulları arasına yeni duvarların örülmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.

"Açacağımız Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile hem kendi evlatlarımıza hem de gönül coğrafyamızdan gençlere eğitim imkanı sağlayacağız" diyen Erdoğan, yıl sonuna kadar 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezlerimize dahil ederek istihdamlarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Daha sonra Erzurum, Konya ve İstanbul'a canlı bağlantılar yapılarak buralardaki MEM'lerin açılışları yapıldı.