ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası 'Millete Sesleniş' konuşması yaptı.

Erdoğan, Ramazan Bayramı günlerine denk gelen yaklaşık 1,5 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli maaşlarını öne çekerek cuma gününden itibaren ödeyeceklerini açıkladı.

15 milyar liralık ilave Sosyal Yardım Destek Paketi'yle ilgili çalışmaların sonuna gelindiğini ifade eden Erdoğan, yakında uygulamaya geçireceklerini belirtti.

Önce ateşkes sonra kalıcı barış için Putin ile bir telefon görüşmesi yapacağını açıklayan Erdoğan, "Masadaki yavaşlama görüntüsünü tam tersine çevirmemiz gerekiyor" dedi.

BİDEN'A "1915" TEPKİSİ

"Sayın Biden'ın, Ermenilerle olan tarihi gayet iyi öğrenmesi, bilmesi lazım" diyen Erdoğan, "Bunları bilmeden Türkiye'ye meydan okumaya kalkmasını bağışlamamız mümkün değil. Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin ifadeleri tamamı yalan, yanlış bilgiler üzerine kurulu olduğu için üzerinde durmaya değer bile bulmuyoruz. ABD Başkanı Biden önce Ermeniler ile ilgili tarihi öğrensin" diye konuştu.

Konuşmasında yapılan ve yapılacak yatırımlara ilişkin de bilgiler verdi.

"Herkesin 2023 için kendine göre bir hesabı var ama unutulmamalıdır ki önemli olan milletin hesabıdır" diyen Erdoğan, "Artık bu kısır döngüyü kırmak da kararlıyız. Enflasyonu da yeneceğiz, hayat pahalılığının da üstesinden geleceğiz" dedi.

YENİ HAVALİMANI MÜJDELERİ

26 olan havalimanı sayısını 57'ye çıkardıklarını anlatan Erdoğan, "Havalimanı yapmaya uygun olmaya şehirlerimizde deniz doldurarak havalimanı yaptık. 15 Mayıs'ta Rize-Artvin Havalimanı açılacaktır. Gümüşhane ve Yozgat havalimanlarını da en kısa zamanda bitireceğiz" diye konuştu.

https://youtu.be/jvHZa0Osz3k