Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamada bölgedeki temaslarla ilgili ön bilgi verirken, genel gündemi de değerlendirdi.ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Katar ilişkileri, dostluğuyla stratejik perspektifiyle günden güne güçlendiğini ifade etti. Katar ile bugüne kadar siyasi, askeri, kültürel olmak üzerek 69 belge imzaladıklarına dikkati çeken Erdoğan, ziyaretlerde imzalayacakları yeni anlaşmalarla dayanışmayı daha da perçinleyeceklerini söyledi.

"Türkiye ve Katar güçlü duruşlarını koruyan iki devlettir" diyen Erdoğan, "Katar ile ekonomiden savunmaya, ticaretten yatırıma kadar "kazan kazan" temeliyle ortaklığımızı güçlendirdik. Türk yapısı olarak, Türkiye olarak tüm Körfez ülkeleriyle olan birlikteliğimizi çok daha güçlendirerek devam ettirmekten yanayız. Muhalefetin rahatsızlıklarını biliyoruz. Ancak biz bu ilişkileri güçlendirmekte kararlıyız" diye konuştu.

"ASGARİ ÜCRETTE KİMSEYİ ZORA SOKMAYACAĞIZ"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, asgari ücret noktasında da en uygununu, en ideal olanı belirleyip nihai kararın verileceğini söyledi. Belirlenecek ücretten işçi kesiminin memnuniyetinin yanı sıra işverenlerin de karardan memnun olması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Hem işçinin emeğine, hem de işverenin yatırım gücüne ihtiyacımız var" dedi. Erdoğan, ayrıca stokçuluk yapanlarla ilgili verdiği mesajında, stokçuluk yapanların bedelini en ağır şekilde ödeyeceğini söyledi.

"MAĞARALARI BAŞLARINA GEÇİRECEĞİZ"

Terörle mücadeleye yönelik çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Erdoğan, "Biz nasıl bu süreçte mağaraları, Kandil'i onların başına geçirdiysek mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu işin ispatı bizdedir. Şehitlerimiz var evvelallah, bu şehitlerimizin de kanını yerde bırakmadan mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=1nXEpFcxxUw