DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, bazı işçilerin de katılımıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanarak net asgari ücretin 5 bin 200 TL olmasını talep etti.ANKARA (İGFA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünden basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Gerçek enflasyonu en iyi işçiler bilir" diyerek net asgari ücretin 5 bin 200 lira olmasını talep etti.

Bakanlık önünde açıklama yapan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Büyümeden payını alamayan emekçi sınıfları olarak biz daha fazla yoksullaşıyoruz. Bu süreçte bir yandan paramız değersizleşirken, emek ucuzladıkça yabancı sermayeyi Türkiye’ye çekmeyi hedefliyorlar. Bu ülke, bu halk, bu ülkenin işçi sınıfı satılık değildir" ifadelerini kullandı.

Sefalet ücreti değil, geçinecek ücret istediklerini belirten Çerkezoğlu, "Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini yaratan işçiler olarak payımızı istiyoruz. Asgari ücret tespit komisyonu masasında olmadıklarını hatırlatan Çerkezoğlu, "Gerçek enflasyonun en az yüzde 50’ler düzeyinde olduğunu biz biliyoruz." diyerek yetkililere seslendi.

https://twitter.com/ArzuCerkezoglu/status/1466702163061714953