Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiği ziyaretlerde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile de bir araya geldi.SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, beraberindeki heyet ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak Başkan Yüce ve beraberindeki heyet adına düzenlenen onur resepsiyonuna katılan heyet daha sonra Cumhurbaşkanlığı ofisinde görüşmelerde bulundu. Gerçekleştirilen ziyaretin sonrasında açıklamalarda bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar; En kısa zamanda Sakarya’yı ziyaret etmek istediğini ifade ederken aynı zamanda Sakarya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki ticari faaliyetlerin özellikle bu ziyaret sonrasında güçlenerek artacağını belirtti.

Başkan Ekrem Yüce ve beraberindeki heyet KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu’nu makamında ziyaret etti. Daha sonra ise heyet ile beraber Başkan Yüce, Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan Ali Kamacıoğlu ve yönetimi ile görüştü.

'ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ'

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Sakarya'yı anlatan Başkan Yüce, "Sakarya doğasıyla, kültürüyle, coğrafyasıyla adeta şehirler şehridir. Biz şehrimize gelen ve gelmeyi planlayan misafirlerimize her zaman ‘Sakarya sizin eviniz dünyayı Sakarya’da misafir ederiz’ sloganını söylüyoruz. 

Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Sakarya arasındaki ticari faaliyetleri güçlendirmek ve bu doğrultuda önemli adımlar atmak için bir araya geldik. Sizlere öncelikle Kıbrıs’ta yapılabilecek ticari faaliyetlerin sunumu ve daha sonrasında gösterdiğiniz Türk misafirperverliği için teşekkür ederim. Heyetimiz içerisinde birbirinden değerli iş insanlarımız bulunuyor. Burada sürdüreceğimiz görüşmeler ve alacağımız kararlar ile hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.