E-duruşmadaki bu önemli gelişmeyi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Gül, yaptığı paylaşımda “Duruşmalara sesli ve görüntülü katılmayı sağlayan 'e-duruşma'nın 81 ilimizde uygulanmaya başladı.  Bakanlık mühendislerimizce geliştirilen sistem sayesinde avukatlarımız 1400 hukuk mahkemesine bağlanabiliyor. Avukatlarımıza, vatandaşlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

EMEK VE ZAMAN TASSARRUFU SAĞLAYAN E-DURUŞMA 1400 MAHKEMEDE AKTİF HALE GETİRİLDİ

Yargılamalarda emek ve zaman tasarrufu sağlayan e-duruşma sistemi 15 Eylül 2020’de uygulanmaya başlanmıştı. Hukuk mahkemelerinde avukatların sesli ve görüntülü bir şekilde çevrimiçi olarak duruşmalara katılmalarına imkan veren sistem, özellikle salgın sürecinde yoğun ilgi gördü. Adalet Bakanlığı mühendislerince yerli ve milli imkanlarla geliştirilen e-duruşma, uygulama kapsamının genişletilmesiyle birlikte 81 ilde kullanılabilir hale getirildi.

Sistem; Ankara, Ankara Batı, İstanbul, İstanbul Anadolu, Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Büyükçekmece, Beykoz, Silivri, Çatalca, Şile, Adalar, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Muş, Osmaniye, Rize, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Tokat, Amasya, Yozgat, Sinop, Kastamonu, Çorum, Nevşehir, Niğde, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı, Bartın, Karabük, Zonguldak, Bolu, Düzce, Bilecik, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Yalova, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli adliyelerindeki tüm hukuk mahkemelerinde, diğer 28 büyükşehir adliyelerinde ise icra hukuk, tüketici ve kadastro mahkemelerine kurularak uygulanmaya başlandı.

  https://twitter.com/abdulhamitgul/status/1457965559958671370