Tuhal ŞAHBAZLI
Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, nisan ayı meclis toplantısı sonrasında yaşanan ve İYİ Parti ile CHP’nin gündeme taşıdığı iddialara açıklıkla yanıtladı.

Özel bir tesiste basın toplantısı düzenleyen Başkan Gürbüz, ihalelerdeki yolsuzluk iddiaları, şeker alımı, şeker fabrikasına verilen kireç taşı ve bisiklet yolu için alınan boya başta olmak üzere gündemi işgal eden maddeleri, kafalarda hiçbir soru işareti kalmayacak şekilde faturaları ve resmi evrakları ile anlattı.

ELBİSTAN BÖYLE BİR MUHALEFETİ HAK ETMİYOR

Konuşmasında muhalefeti yaylım ateşine tutan Başkan Gürbüz, vatandaşların gönlüne şüphe tohumları ekilmeye çalışıldığını anlatarak, “Siz bu iftiraları atarken milletin yüzüne nasıl bakacaksınız. İnsanların onuruna kastetmek bu kadar kolay mı? Milletin gönlünü bulandırırken, seçilmiş insanları töhmet altında bırakırken devletin kurumlarını itibarsızlaştırmaya çalışırken milletin yüzüne nasıl bakacaksınız. Birilerinin kendi küçük hesapları için bir takım yalan ve iftiralarla gündemi meşgul ederek vatandaşlarımın gönlüne şüphe tohumları ekmeye çalıştıklarını gördüm. Elbistan, böyle bir muhalefet anlayışını hiç hak etmiyor. Elbistan Belediyesi olarak bize atılan iddiaların ve iftiraların boyutu 128 milyar dolar nerede yalanının da üstüne çıktı. Bu iddiaların hepsinin altına kalacaklar” dedi.

SAHTE İMZA OLAYI


Başkan Mehmet Gürbüz’ün ilk cevapladığı iddia, sahte imza konusu oldu. Başkan Gürbüz, “Söz konusu iddialarla ilgili firmalara imzaların şirketlerine ait olup olmadığını resmi olarak beyan etmelerini istedik. Onlar da noter huzurunda bize bu yazıları gönderdiler. ‘İhalede vermiş olduğumuz teklif mektubu, kaşeler ve imzalar bize aittir’ noter huzurunda dediler” ifadelerini kullandı

Bisiklet yolları için 1 yılda 3 milyon liranın üzerinde boya harcaması yapıldığı iddialarını yanıtlayan Gürbüz, öne sürülen rakamın afaki olduğunu savunarak, “Muhalefet partisinin temsilcileri, bisiklet yollarında 3 milyon 500 bin TL boya kullanıldığını söylemiş. 3 milyon 500 bin TL olduğu iddia edilen boya 344 bin lira. Faturası da burada” dedi

Başkan Gürbüz, beton alımıyla ilgili de ‘bakkaldan teklif alındı’ iddiasına da "Beton alımının toplam miktarı 36 metreküp. Yani 6 bin 840 TL değerinde bir beton alımından bahsediyoruz. Bir ürünü satan kişi, onun fabrikasına sahip olmak zorunda mı” sorusuyla yanıt verdi.

Mutlucan Şeker Fabrikası’na 529 bin ton kireç taşı verildiği iddiasını da trajikomik olarak niteleyen Başkan Gürbüz, “İddia edilen bu rakam, Şar Dağı’nın kütlesine eşit” diyerek, “Şeker fabrikası bizden üretim için kireç taşı talep etti. Bahsedilen rakam 529 bin ton. Bizim verdiğimiz kireç taşı ise 21 bin ton. Yani adamlar 25 kat yalan söylüyor. Şar Dağı’nın yüzölçümü 529 bin ton. Şar Dağı kadar yalan söylüyorlar” değerlendirmesini yaptı.

ŞEKERLER AİLELERE DAĞITILDI

Bin 250 kilogramlık bayram şekerinin yüksek fiyatla alındığı ve sadece şehir dışındaki firmalara teklif verildiği; alınan bu şekerin nerede kullanıldığının bilinmediği iddialarına değinen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Biz bu şekeri, 2020 yılında 15 bin koli gıda paketi dağıtımı esnasında özellikle yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç olan bin 250 aileye hijyen paketi ile beraber ek olarak dağıttık” dedi.

BORCUMUZ ATMADI

Başkan Gürbüz, belediyenin borç batağında olduğu iddialara da şu şekilde cevap verdi:
“Belediye borç batağında iddiası var. Nisan 2019’da belediyemizin piyasaya olan borcu 19 milyon 81 bin 425 liraydı. Bugün itibariyle bizim piyasaya olan borcumuz 12 milyon 836 bin 954 liradır. İddia edildiği gibi borcumuz artmamış. ”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, konuşmasının devamında denetim komisyonu raporundaki konulara da belgeleri ile cevap verdi. 30 maddeden oluşan rapordaki hususları tek tek yanıtlayan Başkan Gürbüz, “Bununla ilgili detaylı bir çalışma yaptık. Göreve geldiğimde cumhuriyet savcılığına, İçişleri Bakanlığı’na Sayıştay Başkanlığı’na müracaatta bulundum. 24 aylık bir çalışma sonrasında belediye başkanı olarak denetim komisyonunun çalışmaları ile ilgili başvuruda bulundum ve Sayıştay Başkanlığı’ndan denetim istedim. Benim izah edemeyeceğim hiçbir dosya yok. Biz hiçbir lekeyi kaldıramayacak kadar işlerimizi sağlam yapmayla ilgili bir özveri içerisindeyiz. Nitelikli çalışın. İftiralar, algı yönetimleri değil projeler ve vizyon ortaya koyun. Projelerde yarışalım. Hodri meydan.Ben 150 bin nüfusun onurunu taşıyorum" diye konuştu.

Başkan Mehmet Gürbüz sözlerini şöyle tamamladı: "Elbistan Belediyesi’nin 78 milyon TL’si nerede diye bir söylem var. Öncelikle bu rakamı nereden buldunuz bir açıklayın. Bu belediye, devraldığımızda personelinin maaşını ödeyebilecek durumda değildi. Çöpler toplanmıyordu. Elimde sihirli değnek yok. Belediyeye kaynak üretip belediyeyi kâr eder hale getirdim. 20 milyon TL’lik emlak ürettik. 120 tane proje ürettik 2 yılda. 57 milyonluk projemizin 20 milyon lirası onaylandı.”


‘Bunların Elbistan diye bir derdi yok’

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, bisiklet yolu eleştirilerine de değinerek sözlerini, “Elbistan Belediyesi’nin bisiklet yolu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 8 milyon liralık fon onaylandı. 4 milyon lirası hibe 4 milyon lirası da uzun vadeli kredi şeklinde. Benim suçum hemşerilerime bisiklet yolu yapmakmış. Ne kadar büyük bir suç işlemişim. Suça bakar mısınız? Bu arkadaşların bu şehirle ilgili gerçekten bir derdi yok. Ben bunu çok net anladım. Bana yaptıklarının aynısını rahmetli Hamza Akbaş’a da yaptılar. Hamza Bey’i de çalıştırmadılar. Çok ilginçtir ki aynı aktörler. Şimdi bir başka belediye başkanına aynı senaryoyu oynayıp şehri çıkmaza sokmaya çalışıyorlar. Artık bu millet size bu fırsatı vermeyecek. O iftiraların hesabını size yargıda soracağız. Biz sizin gibi tehditle şantajla işimiz yok” cümleleri ile tamamladı.

Kaynak: igf