Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güvenlik örgütü olan NATO'ya terör örgütünün alınmasına 'evet' diyemeyeceklerini söyledi.İSTANBUL (İGFA) -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Hz Ali Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve TİM Başkanı İsmail Gülle de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin, "Bugün Hollanda Başbakanı'yla geniş bir görüşme yaptım. Yarın İngiltere, Finlandiya ile görüşmelerimiz olacak. (NATO Genel Sekreteri) Stoltenberg'le de olacak" dedi.

PKK'yı terör örgütü olarak kabul eden Avrupa ülkelerinin YPG'yi böyle görmediğini ve bu örgütlere "kendi parlamentolarında konuşmalar yaptırdıklarını" söyleyen Erdoğan, "NATO'nun teröre karşı hassasiyetlerini biliyorsak, bir güvenlik örgütü olduğunu biliyorsak, NATO'ya böyle bir terör örgütünün alınmasına biz 'evet' diyemeyiz. İsveç için de Finlandiya için de aynı düşünüyorum" ifadesini kullandı.

https://twitter.com/tcbestepe/status/1527604829245284357