İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 343 bağımsız birimden oluşan, “Tuzla Aydınlık Evler” için düzenlenen temel atma töreninde konuştu.

Yaşanan ekonomik krize rağmen, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde, bakanların, konuşmalarının büyük bölümünü İstanbul’a ayırdıklarını kaydeden Başkan İmamoğlu, “Bürokrasi boyunca eli titreyerek, bir ilçenin siyasi ilçe başkanından onay almadan imza atamayan ve şimdi bakan olmuş isim, ‘İstanbul'u birilerine bırakamayız’ diyor. Zaten bu millet, İstanbul'u birilerine bırakmadı; yolladı sizi” dedi.

Döviz kurlarındaki artışın, vatandaşın alım gücünü büyük oranda düşürdüğünün altını çizen Başkan İmamoğlu, “Memleketin her ürününü, her malını, vatandaşın alın terini, emeğini en ucuza satılan ülke haline getirdin, kalkıp oradan bize laf yetiştiriyorsun. İşine bak. Her bakan, İstanbul hakkında konuşacak buraya bir apolet takacak. Kime karşı? Bir kişiye karşı. Bir kişi için. Bir kişiyi mutlu etmek için buraya apolet takacak. ‘Bak efendim nasıl konuştum İstanbul hakkında? Efendim belediye başkanıyla ilgili iyi konuştun mu? Nasıl laf ettim ama?’ Bir apolet de buraya. Yahu istediğiniz kadar apolet takın. Biz, milletimizden apolet alıyoruz” diye konuştu. Yaşanan yoksulluk karşısında içinin yandığını vurgulayan İmamoğlu, “Benim insanımın fukaralığı, benim içimi yakıyor. Ona rağmen, burada temel atıyoruz. Ona rağmen, sosyal konut üretiyoruz. Ona rağmen, 10 tane metroyu; yapamadığınız, hepsinin kapısına kilit vurduğunuz 10 tane metroyu yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.