İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yeni projesi ‘Engelli Haritası’ için tanıtım programı düzenleyecek. İSTANBUL (İGFA)- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ‘Dünya Engelliler Günü’nün farkındalığını geliştirmek için özel organizasyonlar düzenleyecek. İBB Fatih Spor Kompleksi’nde 2 Aralık 2021 Perşembe günü Türk sporunun üç köklü kulübünün sporcuları sahaya çıkacak. Avcılar’da engelli birey ve ailelerinin buluşacağı organizasyonda, İBB’nin ‘Engelli Haritası’ projesini tanıtılacak. İBB’ye bağlı kültür merkezlerinde de ücretsiz etkinlikler düzenlenecek. 

Sivil toplum kuruluşlarının da katılacağı organizasyonda, İBB Engelliler Müdürlüğü’nün İSEMX müzik grubu sahne alacak. Engelli ressamların eserlerinin de sergileneceği etkinlik, Avcılar Deniz Köşkler Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşecek.

İstanbul’un üç büyük takımı Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray İBB Fatih Spor Kompleksi’nde bir araya gelecek. Üç kulübün tekerlekli sandalye basketbol takımları saat 13.00’te birbirlerine karşı mücadele edecek.

İBB, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için konserler, atölyeler ve tiyatro oyunlarıyla İstanbulluları ağırlayacak. İBB, 3 Aralık’ta Kemerburgaz Kent Ormanı’nda engelli çocuklara yönelik hipoterapi (atla tedavi) etkinliği düzenleyecek. İBB’nin Atlı Zabıta Ekipleri ile uzman eğitmenler gözetiminde gerçekleşecek etkinlikte, engelli çocuklar ata bindirilerek gezdirilecek.