İzmir'de Salihli bölgesinde TSO'da toplanan Salihli ve Kula’daki konaklama ve restoran işletmelerinin yetkililer, pandemi nedeni ile eleman ihtiyacının karşılanmamasını görüştü. İZMİR(İGFA)- Pandemi ile birlikte turizm ve yemek sektörü olmak üzere birçok alanda kısıtlama yapılmasından dolayı olumsuz etkilenen işletme sahipleri TSO'da bir araya geldi. Salihli ve Kula bölgesinde yer alan otel ve restoransların işletme yetkilileri toplantıda kalifiye eleman bulamadıklarını dile getirdi.  Bu konuyla ilgili anket çalışması yapıldı.

 

Ankete katılan Salihli TSO üyelerinin yarısından çoğu cirolarının ve karlılıklarının pandemi döneminde yüzde 50’nin üzerinde azaldığını ifade etti. İşletmelerden üçte biri bu dönemde eleman çıkardığı, yarısı da kredi kullandığı bilgisini verdi. Sektör temsilcileri pandeminin en az bir yıl daha devam edeceği konusunda tahminde bulundu. Sektör toplantısına katılan restoran işletmecisi Doğan Aksoy, servis elemanlarına okullarda yeterli tecrübe kazandırılmadan mezun edildiğini iddia ederek, “Bizim sektördeki eleman
sorunu acilen çözülmelidir” dedi.

Otel işletmecisi Burhan Erdem, devlette birikmiş KDV alacaklarının bulunduğunu ve bunu bir türlü tahsil edemediklerini dile getirerek, mahsuplaşma yapılması gerektiği görüşünü savundu.