Talas Belediyesi ile Erciyes Üniversitesi Sağlık ve İyilik Hareketi Topluluğu (SİHAT) tarafından ilçenin kırsal mahallelerindeki çocuklara yönelik sağlıklı yaşam eğitimi verilmeye başlandı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri'nin Talas Belediyesi tarafından Erciyes Üniversitesi'ne bağlı Sağlık ve İyilik Hareketi Topluluğu (SİHAT) işbirliğinde ilki Çömlekçi Mahallesi’nde gerçekleştirilen programda tıp, beslenme ve diyetetik, hemşirelik ve diş hekimliği öğrencilerinden oluşan topluluk, çocuklara sağlıklı beslenip sağlıklı birey olmalarıyla ilgili bilgiler aktardı.

Program kapsamında çocukların ilk olarak boy ve kilo ölçümleri yapıldı. Ardından göz taraması yapılarak eksikler tespit edildi. Daha sonra çocuklara sağlıklı beslenmenin önemi ve diş sağlığının korunmasıyla ilgili temel eğitimler verildi. Son bölümde ise çocuklara kişisel ağız bakım seti ile paket süt hediye edildi.

ÖĞRENCİLER TAKİP EDİLECEK

Hedefin sağlıklı yaşam için yapılması gerekenleri erken yaşlarda öğretip gelecekte olası sorunları azaltmak olan projede eğitimlerin ardından belli bir süre sonra çocuklar takip edilecek. Böylece verilen eğitimlerin hayatlarına yansıması sağlanacak.

Program diğer kırsal mahallelerde devam edecek.