Batman Belediyesi düzenlenen törenle araç filosuna 21 araç daha kattı. Batman Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle 10'u otobüs toplam 21 aracın filoya katıldığı törende konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, yeni araçların Batman'a hayırlı olmasını diledi.

Alınan 10 otobüsün yoğun hatlara verileceğini ve yoğunluğun bu sayede azaltılacağını ifade eden Şahin, belediyenin borcunun son döviz artışlarının ardından 60 Milyon TL arttığını belirtti. Şahin, “Daha öce 49 olan otobüs sayısı yaklaşık 90’a çıkacak. Bu da yüzde 50’lik bir artışa tekabül ediyor. Yaşlı olanları devreden çıkarıp filomuzu gençleştireceğiz. 2022 yılı içerisinde de alacağımız ilave otobüslerle beraber hatlarımızı desteklemeye ve genişletmeye devam edeceğiz.

Bugün sadece 10 otobüsü devreye almıyoruz, ayrıca 6 iş makinemizi öz kaynaklarımızla alıyoruz. Yine 5 arazöz aracımız da hibe olarak bize bugün teslim ediliyor. Batman Belediyesinin son kur artışına kadar ki borcu 350 milyondu ama kur artışı ile beraber 60 milyon daha artarak 410 milyon oldu. Batman Belediyesinin sırtına yük bindi. Bu yük Almanya Kalkınma Bankasından alınan 32 milyon Euro’luk bir krediden gelen bir yüktür. Biz ödüyoruz ama kur farkından dolayı borcumuz bırakın azalmayı, artıyor" dedi.