Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen “Spor Aşkı Engel Tanımaz” Projesi kapsamında Mardin’e ulaşan spor malzemeleri dağıtım törenine katıldı.Şehmus EDİS/ MARDİN İGFA- Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen "Spor Aşkı Engel Tanımaz" projesi çerçevesinde, özel eğitim öğrencilerine dağıtılacak 27 bin 259 adet spor malzemesinin ülkemizin dört bir yanına dağıtmak için yola çıkan tırlardan biri de Mardin’e ulaştı. 

Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak Mardin’de eğitim veren 4 Özel Eğitim Okulu öğrencilerine ulaştırılacak spor malzemeleri için, Artuklu Kapalı Spor Salonunda dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Spor malzemelerinin dağıtım töreninde konuşan Vali Mahmut Demirtaş, engelli sporculardan beklentilerinin yüksek olduğunu kaydetti.

Konuşmasını programa katılım sağlayanlara hitaben sürdüren Vali Demirtaş, şunları söyledi:
“Spor aşkı hakikaten engel tanımaz. Hem engelli kardeşlerimizin hem de normal kardeşlerimizin özellikle dünyada, Avrupa'da çok ciddi anlamda sporda bizi temsil etmeleri çok mutlu etmiştir. İnşallah sıra buradaki engelli kardeşlerimizde. Onlar hem Avrupa'ya gidecekler, dünyanın çeşitli yerlerini gezecekler, Türkiye Cumhuriyeti'ni en güzel şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Bugün de inşallah spor malzemelerini dağıtacağız ve sizler de gittiğiniz yerlerde mutlaka ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracaksınız. Sizlerden beklentilerimiz çok yüksek. Öğretmenlerimizle, okul yöneticilerimizle, gençlik ve spor müdürlüğümüzle birlikte sizleri burada en güzel şekilde hazırlayacağız. Gideceğiniz yerlerde mutlaka ay yıldızlı bayrağı dalgalandıracaksınız.”

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ BİZİM CANIMIZ,CİĞERİMİZ"

Engelli bireylere kapılarının 7 gün 24 saat açık olduğunu vurgulayan Vali Demirtaş, “Şunu özellikle her zaman söylüyorum; burada tekrar söylemek istiyorum. Engelli kardeşlerimiz bizim canımız, ciğerimizdir. Bundan hiç endişeniz olmasın. Ne zaman bir sıkıntınız, bir probleminiz olursa bizim hem iş yerlerimiz hem de evlerimiz 7 gün 24 saat hizmetinizde. Telefonlarımız da size 24 saat açık, bunu da belirtmek isterim. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız ile ortaklaşa olduğumuz bir projedir. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.Vali Demirtaş, engelli bireyler ve aileleriyle sohbet ederek, engelli bireylere çeşitli spor malzemeleri hediye etti.

Dağıtım törenine; Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen,  Gençlik Spor Müdürü Beytullah Birlik, sporcu gençler, öğretmenler, engelli bireyler ve aileleri katıldı.