Mardin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıllık faaliyetlerinin yanı sıra devam eden çalışmalar ile planlanan projelerin brifing toplantısı Dicle Kalkınma Ajansı Toplantı salonunda pandemi kurallarına uyularak gerçekleştirildi.Toplantıda; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Abdulbaki Turğut, Zabıta Daire Başkanı Kinyas Köle, Ulaştırma Daire Başkanı Ertan Taşdemir, MARSU Genel Müdürü Abdüsselam Altunkaynak ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri hazır bulundu.

Program; Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesinin son bir yıllık faaliyet ve planlanan projelerin Vali Demirtaş tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerine anlatmasıyla başladı.

Programın ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Vali Demirtaş, Mardin genelinde 175 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirerek hedeflerinin 300 -350 milyon liralık yatırıma imza atmak olduğunu söyledi.

Sosyal ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla Mardin’e en iyi şekilde hizmet etme gayesinde olduklarını belirten Vali Demirtaş, “Bugün göreve başlayalı tam bir yıl 2 gün oldu. Bundan sonra kısmet olursa 2 veya 3 ayda bir sivil toplum örgütlerimize ve vatandaşlarımıza yaptığımız hizmetleri anlatarak onların görüş ve önerilerini dikkate alarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Mardin’de vatandaşın istemediği bir yatırımı yapmadıklarını vurgulayan Vali Demirtaş, “Hem Valilik hem Büyükşehir Belediyesi hem de MARSU olarak ciddi yatırımlarımız var" diye konuştu. Vali Demirtaş, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin görüş ve önerilerini tek tek dinleyerek not aldı.