Bugün sabah saatleri itibariyle başlayan festival renkli görüntülere sahne oldu. Niğde Valiliği bünyesinde İl Özel İdaresi tarafından yapılan tesislerin kış turizmi için Niğde'yi cazibe merkezi haline getirmesi hedefleniyor. Şerife TÜRKEŞ ( NİĞDE MEDYA HABER) Niğde'nin Çiftlik ilçesindeki Ketençimen Kayak Merkezi'nde Kardan Adam festivali yapıldı. Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Çiftlik Belediyesi tarafından düzenlenen festivale katılanlar kardan adam yaptı, kızak kayıp kartopu oynadı düzenlenen çeşitli yarışmalarla eğlenceli bir gün geçirdi.

Bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan şenlikte İl Özel İdaresi tarafından yapılan kayak merkezinin açılışı da gerçekleştirildi.

Festivalde haber merkezimize özel açıklamalarda bulunan Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ilk etabı tamamlanan kayak merkezinin ikinci etabının da tamamlanmasının ardından Ketençimen Kayak Merkezi’nin bölgeye hitap eden bir tesis olacağını ifade etti.

Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Ketençimen Yaylası'nı ideal bir yer olarak belirlediklerini dile getirirken, "Yaklaşık 3 yıl önce çalışmaya başladığımız proje 1. etap olarak bitmiş durumda. İnşallah önümüzdeki yıllarda da 2. etabı da bitireceğiz. 1. etap projemizde kafe, restoran var. Yürüyen bantlarımızla birlikte sağında ve solunda 200 metrelik pistlerimiz var. Bunun yanında 6 adet taş ev var. 2'nci etapta da teleferik projemiz var. Bin 200 metreden oluşan profesyoneller için kayak pistimiz olacak. Otelimizi de yaptırdığımız zaman burası da dört dörtlük bir kayak merkezi olacak. Kardan Adam Şenliği'ni düzenliyoruz" dedi.

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, " 'Marka Kent Niğde' projemize yakışır bir turizm merkezi yapmak istiyorduk.  Bugün aynı zamanda cemrenin havaya düştüğü gün. Ama biz görüyoruz ki cemre Niğde'ye Niğdelilere düşmüş" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise 2 yıldır pandemi şartları nedeniyle yapamadıkları Kardan Adam Şenliği'ni gerçekleştirdiklerini söylerken, "Hem şenlik hem de Niğde İl Özel İdaremizce yapılan tesisimizin açılışını yapıyoruz. Biz bir söz vermiştik, Niğde festivaller şehri olacaktı. Evde kapalı kaldığımız günlerin acısını çıkaracağız" diye konuştu.

Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, kayak merkeziyle birlikte şenliğin Çiftlik ilçesi ve Niğde için güzel olduğunu belirtti.